2015. április 11., szombat

http://ecolounge.hu/zoldmotor/a-tesla-meghoditja-a-kozmuveket-is

http://ecolounge.hu/zoldmotor/a-tesla-meghoditja-a-kozmuveket-is
http://ecolounge.hu/zoldmotor/a-tesla-meghoditja-a-kozmuveket-is

4 megjegyzés:

  1. Erre azért kíváncsi leszek. Nem tudom mennyire jó ötlet egybeépíteni az akksit és a panelt. Elképzelhető, hogy üzletileg jobban bejön, ugyanakkor más az élettartamuk, az akksi ki van téve az időjárásnak (nagy hőmérséklet különbség) és a jelek szerint mindegyikbe inverter is kerül (lehet elég csak bedugni a konnektorba az egészet?).

    VálaszTörlés
  2. Jut eszembe - talán nem ide kívánkozik - de amit állami szinten már most meg lehetne lépni, hogy ne a régi forgó-morgó villanyórát szereljék már fel cserekor, hanem eleve oda-vissza mérő elektronikusat, ami rendelkezik távleolvasási, vezérelt áram és visszatáplálás funkcióval. Nem hiszem hogy akár egy haza típus kifejlesztése többe kerülne 100 millió forintnál, a gyártása meg tuti kevesebb lenne egy mechanikus mérőnél. Sokkal egyszerűbb lenne a megújulókra való áttérés is később.

    VálaszTörlés
  3. Szerintem félreértették kicsit, és nincs semmi egybe építve semmivel, csak egyben veheted meg a pakkot majd valami kellően nyomott áron. Szóval kapsz napelemet, meg egy dobozt, vagy 2 dobozt, stb. Igazából tök mindegy, az ára lesz az érdekes. Ha ki tudják hozni olcsóbból, mint a villanyszámla, akkor nagy siker lesz.

    Az állam szerintem rengeteget tudna segíteni az oda-vissza órákon túl is. Lenyomhatná az áfát, és adhatna támogatott hitelt. Én azt számolgattam, hogy ha cégre veszed áfa nélkül beruházási hitelre, akkor már most is havi villanyszámla alatt van a napelem rendszer ára. Ezt a konstrukciót ebben az esetben elérhetővé tehetnék magánemberek számára is. Csak törvények kérdése. Persze most kérdés a tárolás, de ha tényleg értelmesen megoldhatók ezek az akkus rendszerek, akkor már ez sem akadály.

    VálaszTörlés
  4. Pedig én tartok tőle - pont azért, ami a cikkben is szerepelt korábban - hogy az állam inkább akadályozni próbálja majd a közművekről való leválást. Ugye aki bent marad (nincs pénze napelemre), azoknak kell(ene) finanszírozni a teljes elosztó hálózat és az erőművek fenntartását.

    VálaszTörlés