2015. május 2., szombat

Egy dokumentum filmben láttam ezt az összeállítást is.

Egy dokumentum filmben láttam ezt az összeállítást is. Napelemmel és szélerőművel bontanak vizet, a hidrogént pedig tartályokban tárolják. Aztán azzal termelnek áramot, azzal fűtenek, és az autó is azzal megy. Ez is egy alternatíva a tárolásra, bár a hidrogénnel teli tartályok elég veszélyesnek hangzanak. Ne tudom mennyire azok, de itt is lehet nagyon nagy fejlődés, nanotechnológia, vagy feloldják valamiben, hogy ne legyen annyira robbanékony, stb. Szóval ez sem tűnik hülyeségnek, sőt, még talán egyszerűbb és olcsóbb is, mint áramot tárolni.

http://hydrogenhouseproject.org/
http://hydrogenhouseproject.org

3 megjegyzés:

  1. Nem csak a robbanó helyzet miatt nem tartom ezt egyelőre túl jónak, hanem azért sem, mert nem hatékony. Persze, hosszabb ideig lehet tárolni, mint magát az elektromosságot, de iszonyat nagy a veszteség.

    VálaszTörlés
  2. A tárolásra talán ki lehet találni valamit, vagy már van is jó módszer, nem tudom, de valószínűleg megoldható. Az előnye pedig, hogy ezzel olcsón tárolhatsz sok energiát. Tehát ilyen tartályokkal tényleg meg lehet azt csinálni, hogy a nyári napot elteszed télire.

    VálaszTörlés
  3. Itt amegoldás az energia  tárolásra

    VálaszTörlés