2015. május 23., szombat

VR és a mozi

VR és a mozi

Érdekes elképzelni, hogy milyen lesz 3-4 év múlva, mire a VR technológia rendesen kiforrja magát. Az alap, hogy nagy hatással lesz ez a számítógépes játékokra, de ami engem jobban izgat, hogy egy ilyen sisakkal rögtön lesz egy IMAX mozim otthon. Sőt, valami annál is jobb, hisz megfelelő tartalom mellett semmi akadálya annak, hogy körbevegyen a film. Elképzelem pl. a Gyűrűk Urát, ahogy a hegyek között az egyik ló hátáról követhetem az eseményéket, vagy az egyik csatajelenetet egy lebegő platformról nézhetem végig. Körülöttem orkok hordái, és a fejem mellett süvítenek el a nyílvesszők. Szinte hihetetlennek tűnik, pedig ez a mai kor technológiája. Szinte már csak a tartalom hiányzik hozzá. Remélem már nem kell sokat várni erre. Minden esetre nagyobb TV-t már nem veszek, inkább gyűjtök a sisakra ... 

#blog

6 megjegyzés:

  1. Hosszabb lesz az a kiforrás, először csak rávesznek, hogy egyáltalán vegyünk ilyet, aztán csepegtetve több stációban adják csak el a technológiát. Egyrészt direkt, másrészt közben bőven van mit fejlődnie, hiába tűnik már most is űrtechnikának.

    Végül össze is mosódik a film és a játék, a jelenetek fele már most is teljesen renderelt. Ezeket nem csak egy, előkészített, rendezői nézetből lehet szemlélni, hanem akár szabadon mozogva is, vagy választható szereplő szemszögéből.
    Aztán ugyanezeket a digitális modelleket felhasználva akár játszani is lehet, kialakítható az is. Ezt már csak a 2in1 miatt is meglépik, ugyanarról a munkáról 2 bőrt lehúzni.

    Ezt először még csak erre alkalmas bika géppel együtt tudják megvalósítani bika videókártyákkal, aztán megveszed a sisakot akkor is, amikor ez a számítási kapacitás is beköltözik abba a méretbe.

    VálaszTörlés
  2. Nem csodálkoznék, megjelennének a játék technológiás filmek. Egyből könnyebb lesz a VR mozi és a játék világát ötvözni.

    VálaszTörlés
  3. És eleinte rossz filmek fognak születni, mert csak a technikára koncentrálnak majd. Ahogy a hangos és a színes filmnél is volt, meg mostanában a 3D-vel. Aztán megszokják a rendezők is, mi is, és lehet rendes filmeket csinálni. Ha egyáltalán, mert a 3D úgy tudom bukás a moziban, a kutyát sem érdekli, nemhogy még többet is fizessen érte.

    VálaszTörlés
  4. Vagy hívnak olyan rendezőket, akik a menő játékok sikeres trailereit rendezték.

    VálaszTörlés
  5. Ettől még nem lesz jó, csak sokan megnézik majd. Persze a stúdiónak az már jó.

    VálaszTörlés
  6. Ja, és a beharangozó, az más, mint az egész film. Nekem mostanában a fő bajom a filmekkel, hogy egyszerűen képtelenek jól befejezni. Izgalmasan, érdekesen elkezdeni tudják, aztán jól belezavarodnak, túlbonyolítják, és jön egy teljesen értelmetlen befejezés. Ha a film olyan, akkor vizuális orgiával. Lásd Avatar.

    VálaszTörlés