2015. június 4., csütörtök

Nem kell nekik lakás, autó, de még mosógép sem


http://utajovobe.eu/hirek/eu-tarsadalom-es-jog/5577-nem-kell-nekik-lakas-auto-de-meg-mosogep-sem

4 megjegyzés:

  1. Krisztián Kovács És mennyivel jobb úgy, hogy tudom, hogy valamit hátra tudok hagyni a gyermekeimnek :)

    "_Az új kulcsszó a hozzáférés: a fejlett nyugati országokban egyre inkább arra kell a céges stratégiákat alkotni, hogy a termékhez való könnyű hozzáférést biztosítsák, mert a fiataloknak azt lehet jobban eladni._"
    A kulcsszó a FIATALOKNAK. És utána mi van? 

    Ez mindaddig ezer sebből vérezni fog, amíg papírral fizetünk mindenért :D

    VálaszTörlés
  2. Igen, itt a kulcs kérdés az, hogy mi van akkor, ha nyugdíjas leszel, és a nyugdíjadból kb. nem férsz hozzá semmihez.
    De elég egy komolyabb egészségügyi probléma is.

    Ez a dolog addig működik, amíg nem vagy rászorulva másokra, akkor ugyanis "kiesel" a rendszerből.

    Ugyanakkor viszont sok jó gondolat van benne, való igaz, hogy iszonyúan erőforrás pazarlóan élünk, és túlzott jelentősége van a tulajdonnak. Valahol meg kellene találni a középutat.

    VálaszTörlés
  3. Árpád Erdős A nyugdíj most is necces. Legürized az életed bejelentve, és ha hinni lehet a jóslatoknak, így is alig fogsz kapni valamit. Félre kell tenni ...

    Krisztián Kovács Robert Cartman Nekem van olyan haverom, aki kb. így él. Nem lakókocsiban, hanem lakást bérel, de már sokfelé élt. Most valahol Columbiában lakik, de lehet már onnan is tovább állt. Szabadúszóként dolgozik mindenféle projekteken. Mondjuk programozózseni. :) De tulajdonképpen lehetne mindig helyben is keresni valamit. Lehet valójában csak elhatározás kérdése az egész, ki kell próbálni, aztán vagy megy, vagy nem. Mondjuk ha már családod van, meg gyerek, meg minden, akkor már nem teheted meg, hogy minden héten máshol laksz. Ott a suli, meg a gyerek haverjai, stb. helyhez kötnek. Bár a "minden kölcsön" elvet még alkalmazhatod ebben a helyzetben is. Nem kell autó, lakást is elég bérelni, stb. Kérdés, hogy jobban jössz-e ki, vagy sem. De tény, hogy ebben az esetben a változatosság már inkább hátrány, mint előny.

    VálaszTörlés