2015. szeptember 8., kedd

Szépek, meg jók ezek a kontextus függő digitális asszisztensek, de ez az egész technológia akkor lenne az igazi, ha...

Szépek, meg jók ezek a kontextus függő digitális asszisztensek, de ez az egész technológia akkor lenne az igazi, ha lenne hozzá egy Google Glass (vagy ahhoz hasonló) plusz eszköz, ami folyamatosan hallgatózik, és lát a kamerán keresztül. Érdekes belegondolni, milyen hatékony lenne, ha valami folyamatosan dolgozná fel a környezetben látottakat, és hallottakat. Visszakérdezhetnék, hogy hol hagytam el a kulcsomat, miket sorolt fel az asszony, mikor elküldött a boltba, gyakorlatilag olyan lenne, mint az agyunk kiterjesztése. Bármire emlékezne helyettünk. Igazából a technológia kb. megvan már hozzá, kíváncsi vagyok, ki, és mikor dobja be először.

http://www.hwsw.hu/hirek/54485/apple-ai-kontextualis-kereses-google-now-siri.html
http://www.hwsw.hu/hirek/54485/apple-ai-kontextualis-kereses-google-now-siri.html

3 megjegyzés:

  1. Nem mer senki ilyennel jönni. Már most is azt harsogják mindenhol, hogy megfigyelnek az okoskütyüink. Képzeld mi lenne, ha tényleg megcsinálnák XD

    VálaszTörlés
  2. Már most is megcsinálják, csak nem ilyen mélységben. De közel ehhez.

    VálaszTörlés
  3. És hol marad a Hound? :-)
    http://hvg.hu/tudomany/20150615_google_now_siri_cortana_sound_hound

    Amúgy az összeesküvés elméletek szerint a figyelés és az adatok elemzése már megvan, csak még téged nem avatnak be az eredményekbe, de ők pontosan tudják, hogy hol a kulcsod és hogy mi van a vásárlási listádon! :-) Nekem az egyik ilyen tapasztalásom kb 10 éve volt amikor először indítottam el a Google Latitude felületét, ami kapásból tudta, hogy hol lakom és hol dolgozom, egyszerűen csak abból, hogy a napjaim egyes szakaszaiban hol mennyit tartózkodóm. Ez ma már természetes, de akkoriban még épp csak túlléptünk a WAP csodálatán, kicsit hidegzuhany volt. :-)

    VálaszTörlés