2015. november 13., péntek

Google Keep vs Evernote?

Google Keep vs Evernote?

Ki mit használ? Kéne már valami "agykiterjesztés". Google Keep-et nézegettem. Nekem szimpatikus, de a legtöbb helyen az Evernote-ot dicsérik. Ki használja és gyakorlatban miben jobb, mint a Keep? Köszi.

25 megjegyzés:

  1. Én fordítva vagyok vele, Evernote nekem overkill, sosem használtam ki teljesen a funkcióit, ezért szeretem a Keep-et. Minden gépen működik, Google menüből könnyen elérhető, az app rendben van, könnyű jegyzetet hozzáadni.

    Én csak arra használom, hogy gyorsan bedobáljam az infót, mint valami nagy kupacra, ha kell valami később, akkor a keresővel keresek, nem címkézek meg kategorizálok. 

    Néha színezgetem a jegyzeteket, de nem következetesen, csak úgy.

    Szóval én a Keep-re szavazok.

    VálaszTörlés
  2. Notepad++ 20 füllel, mindenféle txt-kkel állandóan megnyitva :)
    Plusz még az asztalom is teledobálom mindenféle linkekkel, meg képekkel...
    http://i.imgur.com/j7PkxcX.jpg

    Talán nekem is kéne valami ilyesmi :)

    VálaszTörlés
  3. Szép. :) Én egy időben sárga cetlikkel ragasztgattam tele a notebookot, asszony meg röhögött, hogy milyen kőbaltás. :)

    Nekem is amúgy Keep a szimpatikus, csak megerősítést akartam, vagy érveket az Evernote mellett. Bevásárló listának eddig todo.txt-t használtunk, de úgy látom, ez keep-ben simán az egyik feature a sok közül.

    VálaszTörlés
  4. Keep. Egyszerű és mégis sokoldalú. Ha kell, akkor bevásárló listát hozok létre benne, de tartalmaz állandó jegyzeteket is. Sokat számít, hogy a gépén és telón ugyanazt látom, és folyamatos a szinkron közöttük.

    A widget pedig remek azzal a + jellel a jobb felső sarkában, amelyet megnyomva ki lehet választani a jegyzet típusát.

    Egyedül az ABC sorrendbe való rendezés hiányát tudom neki felróni. 

    Az Evernote túl van bonyolítva.

    VálaszTörlés
  5. Molnár Péter én még annak örülnék, ha pár jegyzetet a kupac tetejére tudnék tűzni

    VálaszTörlés
  6. Nyilván attól függ mire akarod használni. Mivel egyiket se használom, csak arról tudok nyilatkozni, hogy bevásárló listának a Keep nem ideális. Először is lassú, bár lehet hogy ez csak gyengébb telefonokon érződik. A bevásárlandók kategorizálását nem tudja, bejárási sorrendet nem tud, ételek alkotó elemeit nem lehet megadni, talán vonalkódot se tud. Bevásárláshoz az OurGroceries az egyik jó megoldás.

    Jegyzetelésre, teendőkre én mást használok, de én döntően számítógépen viszek föl adatokat, nem mobilon, és képek se nagyon kellenek.

    VálaszTörlés
  7. Horváth Gyula​​​ vs. Keep
    - Lassú: gyors
    - Kategorizálás: tudja a címkékkel 
    - Bejárási sorrend: tudja, mivel sorrendbe lehet rendezni a lista elemeit. De ha arra gondolsz, hogy magától találja ki, akkor meg kell várni a Google általi mesterséges intelligenciát.
    - Ételek alkotó elemei: nem tudja. Evernote tudja?
    - Vonalkód: nem tudja. Az mire kell?

    VálaszTörlés
  8. Én keep párti vagyok, egyszerű, (nálam) gyors, nagyon szeretem a megosztási lehetőségeit, könnyen lehet naptárbejegyzést, trello kártyát csinálni hozzá, emailben elküldeni, vagy más google userrel megosztani, sőt még sms-ben is kulturáltan el lehet küldeni egy todo listát, úgy, hogy a megtett dolgok elé [x] kerül, a többi elé [ ] 

    Az emlékeztetői és a labelek is jól működnek, talán egy label függő automatikus színezést hiányolok csak belőle.

    VálaszTörlés
  9. Próbáltam a Keepet, de az most WP-n eléggé kiesik. Használtam az Evernoteot, szerettem, de kellett volna hozzá előfizu. Most a OneNote szolgál ki.

    VálaszTörlés
  10. Horváth Gyula vs Molnár Péter
    tetszik, lopom az ötletet :-)
    A lista elemeinek kipipálásakor az Y300-on lassú volt a kipipált elem hátrarakása a Keepen. Erősebb mobilon ez lehet, hogy nem észrevehető, de gyengébben igen. És persze ez több, miknt egy éve volt.
    Címkékkel kategorizálás és azok sorrendbe rakása a bolt bejárási sorrendjében nem tudom mennyire kényelmes, 1 éve szerintem nem tudta. A sorrend ugye egyszer van beállítva, eztán vásárláskor tudja, hogy milyen sorrendben adja fel a (v)ennivalókat.
    Ételek alkotó elemeit én sem használom, de nálam komolyabban vásárló embernek kellhet. Ahogy a vonalkódos azonosítás is.
    Evernote nem tudom mit tud, mert telefonon sose használtam, számítógépen is csak percekre, vásárláshoz az OurGroceries appot voltam bátor javasolni, mert felvetődött ez a funkció is, és többen használjuk. Én is itt kaptam a tippet.

    Nekem nincs olyan jegyzetelni valóm mobilon, amihez akár a Keep, akár az Evernote kéne. Számítógépen meg egyik sem szimpatikus, lehet csak megszokásból, de a régóta használt programjaimban bízok. Csak most nem ez volt a téma, hanem a mobil.

    VálaszTörlés
  11. Horváth Gyula​​ így már értem a sorrendet. Igen, ezt nem tudja a Keep.

    Egyébként számomra ez lenne az ideális vásárlás:
    - elindítom az adott bolt alkalmazását (éppen melyikbe térek be)
    - kiválasztom a raktáron lévő termékekből a nekem tetszőket
    - mire a bolthoz érek, addigra két lehetőség közül tudok választani (ezt előre közlik velem):
    1. a telón lévő navigátor végigvezet a legrövidebb útvonalon a termékek összeválogatása közben, majd irány az önkiszolgáló kassza, ahol mobillal fizetek
    2. a termékek előre össze vannak készítve nekem az önkiszolgáló kassza mellett, és csak ki kell fizetnem a mobillal

    Ezek közül egyenlőre csak az önkiszolgáló kasszát tudom igénybe venni a Tescoban. De ha ott is sor áll (márpedig szokott), akkor semmi értelme, és inkább beállok valamelyik humán erőforrás által üzemeltetett kasszához.

    VálaszTörlés
  12. Sosem láttam még önkiszolgáló kasszát, az milyen? :)

    Akkor úgy látom, egyértelműen a Keep felé hajlik eddig a mérleg nyelve. Bevásárlás szempontjából én a nagyon alap user vagyok. Eddig is egy sima todo listát használtam, ami csak arra kellett, hogy ne felejtsek el semmit megvenni. Ez a bejárási sorrend nem hangzik rosszul, de igazából annyira sosem hiányzott. Nekem is az tetszik a Keep-ben, hogy nagyon egyszerű. Annak idején a todo.txt-re is ezért esett a választás. Megnéztünk több app-ot, de mind túl volt bonyolítva, túl sokat akart tudni, nekem meg csak egy vacak kihúzogatós lista kellett.

    VálaszTörlés
  13. Én is azt hittem, hogy a vásárlásnál mindegy milyen a lista. Nagyot tévedtem.

    Önkiszolgáló kassza: egy mérleggel kombinált vonalkódolvasó, méred és leolvasod amit vettél, és átrakod a saját szatyrodba. Végén kártyával fizetsz.

    VálaszTörlés
  14. Horváth Gyula​​ kp-t is elfogad, legalábbis nálunk. A múltkor lestem, gyorsan bele is dobáltam az összes aprómat. 

    Persze 10-ből 11-szer kártyával fizetek.

    VálaszTörlés
  15. És mi biztosítja, hogy nem nyúlod le a cuccot, vagy nem hagysz ki ezt azt? Azért a pénztáros néni valahol egy biztonsági réteg is.

    VálaszTörlés
  16. Azért kell mérni a súlyt. És állnak ott páran, akik nézik nem pottyantasz-e mérés nélkül a saját kosaradba.

    VálaszTörlés
  17. Evernote a favorit. Nagyon jó címke és jegyzettömb struktúrát lehet kialakítani vele, gyorsan megtalálható a keresett információ több ezer jegyzetben is. Keep-pel egyszerűen nem tudtam megbarátkozni.

    VálaszTörlés
  18. Önkiszolgáló kassza figyeli a súlyt több szempontból is: amikor kiveszed a kosárból, mennyivel csökkent annak súlya. Amikor átrakod a másik oldalra, ott ugyanez a súly megjelent-e, és közben amit lehúztál árucikk annak a súlya is ennek megfelel-e.

    VálaszTörlés
  19. Aha, ez így okos. Ma is tanultam valamit ... :)

    VálaszTörlés
  20. Aszem az onkiszolgalo kasszaba be van epitve kamera ami szembol figyel teged. Pontosabban egy alkalmazott. 
    Persze egy figyeli az osszeset. A nagyobb uzletek pedig azt szeretik ha nem gyorsan vegigrohansz hanem keresed ami neked kell mert igy olyanra is rabukkansz amit eredetileg nem akartall megvenni (ezert nem szabad ehesen vasarolni) es/vagy olyat is megtalalsz amit nem gondolta volna hogy van. Ennek erdekeben evente atpakoljak az arukeszletet cserelgetik a polcokat, sorokat. Utalom ha nem talalok valamit. A keep es evernote kozott szerintem foleg az alapjan lehet donteni mire hasznalod.

    VálaszTörlés
  21. Egyébként a bevásárlás optimalizálós technikák bizonyos esetekben teljesen hasztalanok. ;)

    https://www.youtube.com/watch?v=pOexpQC82uI

    (Elnézést a safe spaceért akinek.)

    VálaszTörlés
  22. Ez inkább az a triggeres dolog, nem? :-)

    VálaszTörlés
  23. Horváth Gyula oké, elnézést, ha valakinek triggereltem a safe spaceét. :D

    VálaszTörlés
  24. Így már jobb. De esetleg majd iratkozz be egy PC-tanfolyamra :-)

    VálaszTörlés
  25. Szintén Keepet használok és nagyon szeretem is gépen meg androidon. Viszont iPhone kliensből még nem találtam használhatót, egyik nagyobb hulladék, mint a másik. Tud valaki ajánlani valamit?

    VálaszTörlés