2015. november 26., csütörtök

Meg jobb, meg olcsobb. Ez mar lassan tenyleg a "kerek egy marekkal" kategoria ...

Meg jobb, meg olcsobb. Ez mar lassan tenyleg a "kerek egy marekkal" kategoria ...
http://m.hwsw.hu/cikk.php?id=54828

8 megjegyzés:

  1. Ha ez 5 dollár, akkor 10-ert csináljanak olyat, amiben van 1Gb memória, meg wifi, gps, Bluetooth, akkutoltő. Esetleg egy érintő kijelző is csatlakoztatható hozzá :)

    VálaszTörlés
  2. Ennyiért egyébként már megéri szerintem ipari mennyiségben felhasználni. Nem hiszem hogy lenne olyan mosógép, riasztó rendszer, beleptető rendszer stb. amihez ne lenne elegendő. A softvert meg csak egyszer kell alaposan megírni. Riasztó rendszernek így ahogy van tökéletes.

    VálaszTörlés
  3. Bennem is ott van, hogy kéne venni egy ilyet, olyan kis aranyos. Csak fogalmam sincs mit kezdhetnék vele.

    VálaszTörlés
  4. A tartós üzemhez ipari SD kell bele, melynek ára több, mint egy nagy RPi ára.

    VálaszTörlés
  5. Annak idején fősulin építgettünk robotokat, meg ilyesmiket (mi lézeres szenzort csináltunk, olyasmit, ami az önvezető autók tetején van), és vacak mikrokontrollerekkel kellett dolgoznunk. Mit nem adtunk volna egy ilyenért.

    Amúgy volt régen ilyen fém építőjáték, ilyen lyukacsos elemekkel, meg csavarokkal. El tudnék képzelni egy ilyen robotépítő készletet, kis léptető motorokkal, fém elemekkel, csavarokkal, meg egy ilyen kis RPi-vel. Olyan lenne mint a LEGO. Lenne pár alap modell, és alap szoftver hozzá, amit összerakhatsz, aztán úgy alakítod, ahogy akarod. Tanulhatsz vele programozni, gépészkedni, stb. Életem legszebb karácsonyi ajándéka lett volna annak idején. De talán még most is ... :)

    VálaszTörlés
  6. Laszlo Fazekas Nézd meg a lego technik-et, sokkal jobb :)
    Horváth Gyula Pl. megtanulni rá fejleszteni. Ha lenne komolyabb tőkém, tuti belevágnék egy olyan vállalkozásba, ami ilyesmikből gyárt (és vagy telepít/üzemeltet) ilyen alapú riasztó rendszereket, épületautomatizálási dolgokat. Ezek piaca most áll óriási robbanás előtt.

    VálaszTörlés
  7. Ami még eszembe jutott, hogy ebből kellene olyan verzió is, amin nincs sok gpio, viszont buszra fűzhető (régebbi piből is volt olyan, csak nem lehet róla hallani - http://www.tweaktown.com/news/36852/the-new-raspberry-pi-is-here-and-it-s-not-what-anyone-expected/index.html). 32 db-ból egész jó kis szervert lehetne összehozni.

    VálaszTörlés