2016. február 1., hétfő

Ez mondjuk nem csoda.

Ez mondjuk nem csoda. Az Alphabet folyamatos innovációban utazik a tudomány és technológia szinte minden területén. Robotok, mesterséges intelligencia, otthon automatizálás, önvezető autók, genetika, biotechnológia, stb. És az Apple? ... van egy vagány telefonjuk. Jól menő, gazdag cég, de egyáltalán nem látszik benne a növekedési potenciál.  

http://index.hu/tech/2016/02/01/a_google_megelozheti_az_apple_a_vilag_legertekesebb_vallalatakent/
http://index.hu/tech/2016/02/01/a_google_megelozheti_az_apple_a_vilag_legertekesebb_vallalatakent

6 megjegyzés:

  1. Mondjuk ez az innováció viszi is a pénzt rendesen. Felsorolni is nehéz lenne hány olyan dologba vágott bele a Google, amiből sok-sok év után nem lett semmi.
    Ezzel együtt sokkal szimpatikusabb ez az út, mint a profitmaximalizálás, attól függetlenül hogy jó pár területen a Google is ezt csinálja.

    VálaszTörlés
  2. Viszont az Alphabetet fel kéne darabolni. Már létrehozni se lett volna szabad. De talán majd az idő megoldja, ahogy a MS esetében is többé-kevésbé már megoldotta. Ja, meg elérni, hogy ne bújhasson ki az adózás alól :-)

    VálaszTörlés
  3. MS esetében mi történt?

    Szerintem ezeket a gigacégeket (MS, Google, Apple) nagyon nehéz megfogni. Ha belegondolsz, mindegyiknek van op.rendszere, tárhelye, fotószolgáltatása, térképe, böngészője, keresője, reklám felülete, és még hardvert is gyártanak (bár ezt leginkább az apple). 

    Ráadásul a szoftverfejlesztés nagyon nehezen megfogható valami (valódi értéke, költségei), főleg ha saját használatra készül (pl. keresőmotor, felhős szolgáltatások).

    A Google esetében az autó, a repülő/ballon / makani meg inkább csak játék, kutatás, bevétele egyelőre nincs belőle.

    VálaszTörlés
  4. A Google Amerikában is adócsal, ott is kiskaput kihasználva. Na, persze a többiek is. Ez csak azért érdekes, mert  túl sok ez a pénz, amit nehéz lesz baj nélkül bevonni a gazdaságba akárhogy is csinálják.

    VálaszTörlés