2016. május 23., hétfő

"Az alkalmazás elvileg képes egy egymilliárd képet tartalmazó adatbázist egyetlen másodperc alatt átkutatni

"Az alkalmazás elvileg képes egy egymilliárd képet tartalmazó adatbázist egyetlen másodperc alatt átkutatni ... és 70 százalékos pontossággal dolgozik."

Lehet rugózni az adatvédelmen, de előbb-utóbb el kell fogadnunk, hogy ami fent van a neten, az olyan mint ha ránk lenne írva. Mintha mindig egy buborék lebegne a fejünk felett, benne minden publikus adatunkkal. Sokkal jobb ez a tudatosság, és hogy ez alapján intézzük a dolgainkat, mint ha tiltanák, és csak a kiváltságosak használhatnák, olyan információkhoz jutva rólunk, amire nem is gondolnánk.

https://sg.hu/cikkek/119149/ijesztoen-jo-az-uj-orosz-arckereso
https://sg.hu/cikkek/119149/ijesztoen-jo-az-uj-orosz-arckereso

3 megjegyzés:

  1. A következő sláger cucc majd az a szemüveg lesz, ami tetszőleges mintákat vetít az arcunkra, és az ilyen programok előtt másvalakinek tudunk látszani. :)

    VálaszTörlés
  2. Ezeknek a progiknak ma már kevés egy kis mintázat vagy festés. Még az állszakáll, paróka és napszemüveg sem hozza őket zavarba. Egész más dolgokat figyelnek, mint amire az emberi agy felfigyel. És ez persze néha jobb, néha rosszabb eredményt hoz, de a technika fejlődésével utóbbi egyre elenyészőbb. :-)

    VálaszTörlés
  3. Múltkor olvastam olyan szemüvegről, ami infraledekkel van körberakva, és összezavarja ezeket a programokat. Az emberi szem számára sima napszemüvegnek tűnik, de a kamerák képén látszanak a fények.

    VálaszTörlés