2016. június 16., csütörtök

"Az első rádiójeleink mostanra a Nap nyolcvan fényévnyi körzetébe jutottak el, körülbelül 8531 csillagra és 3555...

"Az első rádiójeleink mostanra a Nap nyolcvan fényévnyi körzetébe jutottak el, körülbelül 8531 csillagra és 3555 Föld-szerű bolygóra. Ami a Tejút több mint 200 milliárd csillagához képest csak kerekítési hiba, még sehol sem tartanak az üzeneteink."

http://index.hu/tudomany/2016/06/16/meg_1500_evet_varhatunk_a_foldonkivuliekre/
http://index.hu/tudomany/2016/06/16/meg_1500_evet_varhatunk_a_foldonkivuliekre

4 megjegyzés:

  1. Feltéve, hogy legalább hozzávetőlegesen jók a számításaink a körülöttünk lévő univerzum méreteit tekintve ugyebár! 😀

    VálaszTörlés
  2. Bizonyos mértékig egyetértek:a világegyetem nagysága az ember számára nem fejthető meg,mivel meghaladja a felfogóképességét.Érdemes kezünkbe venni a BIBLIÁT,pl.a Jób 38:31-35 többek között ezt írja:"ismered-e az egek törvényeit,Vagy ki tudnád-e tejeszteni hatalmukat a földre?.....Útjukra küldheted-e a villámokat,hogy menjenek,És azt mondják neked:"itt vagyunk"!stb.Véleményem tehát az,hogy a világegyetem törvényeit nem az ember határozta meg,messze felette áll az emberi értelemnek következésképpen magasabbrendű,azt az üzenetet kellene erőssen tanulmányozni amit úgy ismerünk,hogy az ISTEN szava!

    VálaszTörlés
  3. Egyetértek!Úgy tűnik,hogy a vételt még nem tudták ráhangolni az adóállomásra,vagy éppen mással foglalkoznak nem figyelnek az adásra.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm a válaszodat,később majd részletesebben fogok írni arról,hogy mi a célja ennek a fenemód nagy tudománynak,több tényező van még amiről majd egy összefoglalót szeretnék megosztani veled,és természetesen mindazokkal akik olvassák az írásomat.Üdv.Zoltán

    VálaszTörlés