2016. június 15., szerda

Kicsit a lego és az elektromos építő játékok hibridje. De örültem volna egy ilyennek gyermekkoromban ...

Kicsit a lego és az elektromos építő játékok hibridje. De örültem volna egy ilyennek gyermekkoromban ...

http://index.hu/tech/2016/06/15/elex_pipe_kickstarter/
http://index.hu/tech/2016/06/15/elex_pipe_kickstarter

5 megjegyzés:

  1. Fizikailag inkább a Jáva építő jut eszembe, viszont ahhoz képest a LEGO tényleg inkább mozdult ilyen irányba is. Mindenesetre ilyen nekünk még tényleg nem létező kategória volt. S gyanítom árban is inkább LEGO kategória lesz.

    VálaszTörlés
  2. Szakközépben Festo elektropneumatikus cuccokon volt szerencsém tanulni 88-92 között. Igaz, kicsit nagyobb cuccok voltak, de azzal is nagyon jó dolgok kijöttek. Akkor még a PLC-k voltak elterjedtek, a klasszikus PC még csak éledezett.

    VálaszTörlés
  3. Látványos kis cucc, de nehezen tudom elképzelni, hogy (az elektronikai részen) filléres alkatrészekből, próbapanelen összerakható áramkörök helyett miért akarnék én ilyen csilli-villi, így nyilván jóval költségesebb készlettel dolgozni? Mert amíg csak 10 alkatrészt rakok ide-oda, addig buli, de folyton szükségem lesz még valamire, ami pont nincs benne a csomagban.
    Persze egy sulinak egy giga csomag, egy csomó gyerekhez, akik ebből legózzák össze a megépítendő modellt, főleg, hogy nem csak elektronikai elemekből áll, na az már szuper és úgy látok is benne jövőt, de otthonra, 1 felhasználós módon? Hát azzal a részével erősen szkeptikus vagyok.

    VálaszTörlés
  4. Ez még a próbapaneles időszak elé van, 6-8 éves kölköknek, ismerkedni az elektronikával. Én látom értelmét pár elemmel is. Volt annak idején nekem is ilyen elektromos építő játékom, voltak benne lámpák, meg villanymotor, csengő, kapcsolók, ilyen alap dolgok, és lehetett belőle távírót csinálni, meg más nagyon egyszerű dolgokat. Imádtam. Ezt simán helyettesítheti, és itt sokkal komolyabb eszközök lehetnek, érzékelők, lézerek, stb. plusz programozható részek, ami valami egyszerű algoritmust futtatnak, stb. Fú, napokat ellettem volna egy ilyennel. Tizenévesen meg persze jöhet a páka meg a Pi, Arduino és társai.

    VálaszTörlés
  5. Hát jó, meggyőzhető vagyok, majd meglátjuk az árazást meg a népszerűséget. Mire a családban a legújabb nemzedék eléri ezt a kort, kiforrja magát a téma! 😀

    VálaszTörlés