2016. július 16., szombat

Az agy mindössze 10%-ával is viszonylag teljes élet élhető, ami jó hír a mesterséges intelligencia szempontjából is,...

Az agy mindössze 10%-ával is viszonylag teljes élet élhető, ami jó hír a mesterséges intelligencia szempontjából is, hisz úgy tűnik, sokkal kevesebb neuron (számítási kapacitás) is elegendő lehet az emberi szintű mesterséges intelligencia eléréséhez.

http://www.sciencealert.com/a-man-who-lives-without-90-of-his-brain-is-challenging-our-understanding-of-consciousness
http://www.sciencealert.com/a-man-who-lives-without-90-of-his-brain-is-challenging-our-understanding-of-consciousness

5 megjegyzés:

  1. Itt mondjuk nem arról van szó, hogy csak 10%-át használja az ember, hanem hogy 10%-al is emberi szinten elműködik az agy. Valószínűleg itt baromi redundancia van, meg nem tiszta moduláris struktúra. Szóval lehet, hogy neki "darabosabb" a tudása, egy normál embernek meg "szemcsézettebb". Az is lehet, hogy 5% is elég, vagy akár talán csak 1%-al is már lehet valakinek öntudata, de nagyon durva képe lesz a világról, kevéssé lesz képes absztrakt gondolkodásra, stb. Az MI oldaláról megközelítve pedig lehet már rendelkezünk olyan szuperszámítógéppel, ami képes lenne embert emulálni, csak még nem tudjuk a módját.

    VálaszTörlés
  2. Igazából, ez a mondat ejtett gondolkodóba:
    Az agykárosodás tanulmányozása: ha az agy 90%-a kihasználatlan, akkor az ezeket a területeket ért sérülésnek nem szabadna hatással lennie a teljesítményre. Ehelyett szinte nincs olyan területe az agynak, amelynek a károsodása ne okozna képességvesztést.
    A többihez antitalentum vagyok. :)

    VálaszTörlés
  3. Itt mondjuk valahogy a közepe hiányzott asszem, tehát megvolt minden terület, csak éppen 90%-a hiányzott mindennek. Szóval ez ezzel még összeegyeztethető lehet.

    VálaszTörlés
  4. Ha a használt 10% nem egy helyen található, hanem "vegyítve" a maradék 90%-al, akkor akárhol sérül meg az agy, sérül a használt 10% is.

    VálaszTörlés