2016. július 1., péntek

"A Tesla azt nyilatkozta az ügy kapcsán, hogy az Autopilot rendszert már régóta használják.

"A Tesla azt nyilatkozta az ügy kapcsán, hogy az Autopilot rendszert már régóta használják. Már 209 millió kilométert vezettek vele világszerte. Minden 151 milliomodik megtett kilométerre jut egy baleset az Egyesült Államokban; a világátlag egy baleset 96 millió kilométerenként."

http://index.hu/tech/2016/07/01/embert_olt_az_onvezeto_tesla/
http://index.hu/tech/2016/07/01/embert_olt_az_onvezeto_tesla

6 megjegyzés:

  1. Elolvasva a részleteket, egyértelmű hogy nem használt radart/scannert az autó rendszere. Nem tudom van-e benne, és milyen, viszont csak optikai felismerésre hagyatkozni egyértelműen nem szabad. Erre jobban oda kellene figyelni.

    VálaszTörlés
  2. Direkt kiemeltem a cikkből a (szerintem) leglényegesebb részt, hogy bár nem hibátlanok az önvezető autók sem, sokkal kevesebb balesetet okoznak, mint az emberi vezetők. E mellett azt se felejtsük el, hogy ez az egész még gyerekcipőben jár, a Tesla elmondása szerint is hivatalosan béta. Ezt a hibát egyébként sok módon ki lehetett volna védeni, jobb radarral, vagy ha az autók lekommunikálják egymással, hogy ki mikor jön, mekkora, stb. A legjobb megoldás az lenne, amit régebben is írtam, hogy lenne külön sáv az önvezető autóknak, vagy egyszerűen ki lennének tiltva a nem önvezetők az autópályákról, az önvezetők meg vigyáznának egymásra. Folyamatosan kommunikálnának, stb. Úgy menne az egész közlekedés, mint egy óramű. A baj forrása mindig az ember (itt is az volt), ezt kellene kiiktatni.

    VálaszTörlés
  3. Fire Hawk Már az durván javítaná a statisztikákat, ha az autó a google mapról letöltené, mennyi a megengedett sebesség, és nem engedné a fölé gyorsítani az autót. Valamint mikor beül a sofőr, meg kellene fújnia beépített szondát, és ha alkoholt érzékelne, nem indulna.
    Csak éppen senki nem venne ilyen autót.
    http://www.vezess.hu/magazin/2010/08/16/ongyilkossag-499-forintert/

    Egyébként mibe kerülne beépíteni egy okostelefonnyi elektronikát minden autóba? 50eFt? Egyszer ötleteltem, mennyi mindenre lehetne jó: balesetek nagy részét, kocsi lopásokat, meg lehetne akadályozni, fekete dobozként működhetne stb.

    VálaszTörlés
  4. Hát az ember is hibázik nem egy robotpilota

    VálaszTörlés
  5. A robotpilotának akkor van létjogosultsága, ha SOKKAL kevesebbet hibázik, mint egy ember (mondjuk milliomod részét).

    VálaszTörlés
  6. Nos hát ez is igaz, de ha megnézzük manapság naponta hány baleset történik emberi mulasztás végett vajon mennyire jön ki a végeredmény.

    VálaszTörlés