2016. augusztus 14., vasárnap

A Tesla robotjai robbanthatnak az akkugyártásban

A Tesla robotjai robbanthatnak az akkugyártásban

És nem csak az akkugyártásban. Ha bejön neki, az példa lehet sok más cégnek, és hipp-hopp beindulhat a gyárak teljes robotizálása. Ezzel együtt persze hipp-hopp választ kell találni arra a kérdésre, hogy miből éljen majd meg a sok, hirtelen munkanélkülivé vált ember. Erre pedig jó eséllyel tényleg nem lesz más válasz, mint az, hogy a megélhetésnek ne legyen előfeltétele a munka.

http://energiainfo.hu/cikk/a-tesla-robotjai-robbanthatnak-az-akkugyartasban.33910.html
http://energiainfo.hu/cikk/a-tesla-robotjai-robbanthatnak-az-akkugyartasban.33910.html

1 megjegyzés:

  1. Azét jó lenne tudni kicsit többet arról, hogy ezek a robotok mennyivel többek azoknál, amelyeket már jó ideje használnak a világ sok-sok gyárában.

    A robotizálás szerintem is óriási problémákat fog okozni, de talán nem pont úgy, ahogy sokan hiszik. Szerintem az fog bekövetkezni, hogy a gyárakat nem lesz érdemes kínába meg olyan helyekre telepíteni, ahol olcsó a munkaerő (hazánk is részben ilyen), hanem maradnak a gazdaságilag fejlettebb térségekben (úgyis ott kerül értékesítésre a termék). Így a fejlettebb térségekben tovább bővülhet a foglalkoztatottság (legalább ideiglenesen néhány évtizedre), míg a fejletlenebb térségek elveszíthetik legfontosabb bevételi lehetőségeiket és még jobban lemaradnak.

    Így nem társadalmi, hanem országok közötti konfliktus lesz az egészből.

    VálaszTörlés