Az alapötlet jó, a megvalósítással viszont az a baj, hogy befolyásolja a "piac"-ot. Pl. ha 8 után fele áron adom a kaját egy étteremben, akkor akik 7 után jönnének, lehet várnak még picit, és csak 8 után érkeznek - még jobban csökkentem a bevételemet. Illetve nagyobb eséllyel fognak hozzám jönni 8 után, mint másokhoz a környéken, ami nekem jó, de megint csak oda vezet, hogy csökken az összbevétele az ágazatnak.
Sokkal hasznosabb lenne az ilyet szociális célra felajánlani (pl. hajléktalanoknak, nyugdíjas otthonoknak stb).
Árpád Erdős a titok szerintem annyi, hogy sokkal több egyébként veszendőbe menő ételt értékesít a rendszer, mint amennyi embert átvonz a példád szerint 7 utánra. Ha így van, akkor mindenképpen jól jön ki belőle az étterem. Másrészt ha jól működik, akkor a konkurensed is beszáll, így aztán nem lesz ebben a tekintetben köztetek különbség.
Tescoban és Sparban is ezt a módszert látom, süteményes pult illetve a grilles pult zárás előtt kedvezményes. Nyilván nem csinálnák, ha nem érné meg.
De teljesen hasonló az alapelve a klasszikus árengedménynek, amikor a lejárat közeli termékeket árazzák le, és ez a módszer már nagyon nagyon régi.
Horváth Gyula Szegeden a legtöbb pékségben igaz, hogy Zárás előtt 1ó-val olcsóbb a képáru. De pl igaz ez a gyorsbüfékben is: Tesco, Plaza... A Tesconál egyszer meg is lepődtem ezen: Az előbb még senki em volt itt, és hopp, hirtelen sorbanállás, viszik a sült tésztát.... :D
Árpád Erdős Pedig ez teljesen így működik, sok kínai/olaszos stb büfével. Jobban megéri eladni az aznapi maradékot, mint kidobni. Azt már ők nem adhatják ki másnap.
Az alapötlet jó, a megvalósítással viszont az a baj, hogy befolyásolja a "piac"-ot. Pl. ha 8 után fele áron adom a kaját egy étteremben, akkor akik 7 után jönnének, lehet várnak még picit, és csak 8 után érkeznek - még jobban csökkentem a bevételemet. Illetve nagyobb eséllyel fognak hozzám jönni 8 után, mint másokhoz a környéken, ami nekem jó, de megint csak oda vezet, hogy csökken az összbevétele az ágazatnak.
VálaszTörlésSokkal hasznosabb lenne az ilyet szociális célra felajánlani (pl. hajléktalanoknak, nyugdíjas otthonoknak stb).
Lidlben zárás előtt pár órával mindig olcsóbb a pékáru. Eddig nem vitte csődbe őket.
VálaszTörlésÁrpád Erdős a titok szerintem annyi, hogy sokkal több egyébként veszendőbe menő ételt értékesít a rendszer, mint amennyi embert átvonz a példád szerint 7 utánra. Ha így van, akkor mindenképpen jól jön ki belőle az étterem.
VálaszTörlésMásrészt ha jól működik, akkor a konkurensed is beszáll, így aztán nem lesz ebben a tekintetben köztetek különbség.
Tescoban és Sparban is ezt a módszert látom, süteményes pult illetve a grilles pult zárás előtt kedvezményes. Nyilván nem csinálnák, ha nem érné meg.
De teljesen hasonló az alapelve a klasszikus árengedménynek, amikor a lejárat közeli termékeket árazzák le, és ez a módszer már nagyon nagyon régi.
Horváth Gyula
VálaszTörlésSzegeden a legtöbb pékségben igaz, hogy Zárás előtt 1ó-val olcsóbb a képáru. De pl igaz ez a gyorsbüfékben is: Tesco, Plaza...
A Tesconál egyszer meg is lepődtem ezen: Az előbb még senki em volt itt, és hopp, hirtelen sorbanállás, viszik a sült tésztát.... :D
Árpád Erdős
VálaszTörlésPedig ez teljesen így működik, sok kínai/olaszos stb büfével. Jobban megéri eladni az aznapi maradékot, mint kidobni. Azt már ők nem adhatják ki másnap.