2016. szeptember 21., szerda

"Egy emberöltőn belül a világ összes betegségére szeretnék megtalálni a gyógymódot, hogy megelőzni, gyógyítani vagy...

"Egy emberöltőn belül a világ összes betegségére szeretnék megtalálni a gyógymódot, hogy megelőzni, gyógyítani vagy legalább hatásosan kezelni lehessen minden egyes egészségügyi problémát – erre tett fel egy óriási összeget Mark Zuckerberg és felesége, Priscilla Chan."

http://hvg.hu/tudomany/20160921_mark_zuckerberg_priscilla_chan_science_orvostudomany_egeszseg_gyogyitas_betegsegek_kezelese
http://hvg.hu/tudomany/20160921_mark_zuckerberg_priscilla_chan_science_orvostudomany_egeszseg_gyogyitas_betegsegek_kezelese

4 megjegyzés:

  1. Az összesre nem hiszem, hogy lehet. De ha néhány komolyra megtaláljak, az is nagyon szép eredmény.

    VálaszTörlés
  2. Le a kalappal előttük, bár szerintem az összesre nem fog sikerülni. Egyrészt a maradandó károsodást okozó betegségeket eleve nem lehet gyógyítani, másrészt lesznek új betegségek, ha máshogy nem, akkor a gyógyszerimmunitás miatt.

    Mikor először ismerkedtem az adatbázisokkal, akkor felmerült bennem, hogy kellő mennyiségű adat alapján a tünetek és az addigi vizsgálatok eredményire támaszkodva nem lenne bonyolult olyan rendszert létrehozni, ami statisztikai alapon javasol további vizsgálatokat illetve kezelési módot. Azon csodálkozom, hogy még nem terjedtek el az ilyenek, pedig az alapbetegségek nagy részénél használható lenne.

    Persze ez még nem jelenti azt, hogy az adott betegségre létezik ismert gyógymód.

    VálaszTörlés
  3. Bill Gates hatás. Csak megmozdul valami. Remélhetőleg tényleg kutatásra fordítódik majd a pénz.

    VálaszTörlés