2016. szeptember 25., vasárnap

http://hvg.hu/tudomany/20160924_twitter_google_felvasarlas

http://hvg.hu/tudomany/20160924_twitter_google_felvasarlas
http://hvg.hu/tudomany/20160924_twitter_google_felvasarlas

9 megjegyzés:

  1. "... a Google-nél nem nagyon értik a közösségi oldalak működését." Érdekes megállapítás. Tehát ha valamit kevesebben használnak, akkor azok készítői nem értik annak a működését amit csinálnak. Pl. a Linux fejlesztők nem értenek az operációs rendszerhez, Gabriel García Márquez szar író, mert nem olvassák annyian, mint Joanne Kathleen Rowlingot, stb, stb...

    VálaszTörlés
  2. Igen, ez nyilván hülyeség. igazából a cikkből annyi az értékelhető info, hogy lehet megveszi a Google a Twittert.

    VálaszTörlés
  3. Kemény Zsolt nem (csak) technikailag nem értik (bár az utóbbi időben azért ez is megkérdőjelezhető...), hanem egyszerűen nem tudnak ráérezni és úgy csinálni, hogy tényleg csábító legyen, adja magát, hogy hát én igenis ezen a felületen akarom a napi szócséplésemet kiélni.

    És bizony ebben szimpla technikai dolgok is benne vannak. Amikor egy új felületet kitolnak úgy, hogy egy rakás korábbi funkció hiányzik belőle, az nem segíti az oldal népszerűségét. Amikor töltenék fel tucat környéki fotót egy bejegyzéshez és a 120/20-as stabil net ellenére 3 nekifutásból egyszer sem tudja feltölteni az összes képet (végtelen köröcskézésbe fullad pár kép) és még csak a folyamat folytatására sincs mód (Flickr ezt megoldotta), s ehelyett inkább belinkelem ide az ugyenerről szóló, könnyedén létrehozott FB bejegyzésemet, akkor igenis technikailag sem értik a csíziót.

    Sajnos stimmel a fenti megállapítás a cikkben. Az elterjedtség pedig a két hozzáértés eredője.

    VálaszTörlés
  4. Nagyjából egyetértek veled, csak abban nem, hogy emiatt nem használják annyian. Akik nem használják, annak legnagyobb része soha nem téved errefelé. A Facebookon nekem pedig még sohasem jutott eszembe egynél több képet egyszerre feltölteni. Itt igen (persze nem nyilvánosan), és tényleg vannak gondok. Az szerintem kezdettől látható, hogy nem ugyanazt akarják mint a facebook, az embereknek meg ugyanaz kéne. Akkor most csináljon olyat az ember ami szerinte nem jó, vagy csináljon jót (még egyszer mondom, egyetértek, akkor csinálja már!), akkor is ha kevesebb a látogató? De ezek szerint a twitter se ért hozzá, hát most majd lehet, hogy ketten nem értenek.

    VálaszTörlés
  5. Szerintem az jó irány volt, amikor megpróbálták integrálni a többi szolgáltatással, és az egészből csinálni egy összefüggő valamit. E mellett ők uralják a netes reklámpiac nagy részét, nyomhatnák orrba-szajba a G+-t. Szerintem a bátortalanságuk az oka annak, hogy nem terjedt el, mert jónak sztm van olyan jó, mint a Facebook, sőt.

    VálaszTörlés
  6. Azt én is elfogadom, hogy simán lehet, hogy bőven jó nekik, ha csak rétegek használják. (Így vagyok MS részéről a mobillal is.)

    Azt is, hogy nem elsősorban technikai okai vannak a kisebb elterjedtségnek, de ugyanakkor látni olyat, aki ilyen okból koccol le vagy fontolgatja azt, esetleg marad, de kerülő megoldással oszt pl képeket. Ami gáz, hogy szükség van rá. Én pl nem koccolok, de morgok és kiegészítő megoldáshoz nyúlok. Egyszerűbb lenne, ha nem lenne rá szükség. Átpártolásra vagy párhuzamos felhasználásra ilyen ordas hibákkal nehéz rávenni embereket. Az első sikertelen tucatfeltöltésnél hagyja a francba az egészet, jó nekem a FB felkiáltással...

    Googlenek a Facebookkal szemben az lett volna ütőkártya, ha tudja mindazt, amit a tömegek is elvárnak és azt esetleg még jobban is, egyszerűbben (de legalább üzembiztosan), miközben tud hozzá képest újat is nyújtani, rugalmasabb rendszert, akár többféle szemlélettel is használhatót (ismerősség alapú kontra tematikus kontra céges stb).

    Az én szememben pl az integráltságok jelentettek (volna) vonzerőt (közben ezt írta Laci is), de nem tudták rendesen lekommunikálni (igazából megvalósítani sem) és beleszaladtak egy hatalmas ellenállásba s jött az integráltságok kivonása a szolgáltatásokból.

    VálaszTörlés
  7. Sajnos az már csak volt, hogy a G+ jobb, mint a FB. Lásd képfeltöltés, de maga a megnézés is (kép mellé katt nem leveszi, hanem még a visszalépés nyilat is eltünteti), a bejegyzések lezárása iszonyat nehézkes lett, pedig nagyon gyakran használtam. Értesítés inkább nem megy, mint megy. Az új felülettel egyértelműen gyengébb lesz, mint a FB, vagy akár néhány más halódó társa. A felfutó Whatsapp helyett a gyengülő Twittert megvenni üzletileg se túl ügyes dolog, vélem én, de milliárdos cégfelvásárlásokban nincs túl nagy tapasztalatom.

    A legrosszabb nem az, hogy vannak hibák a G+-on, hanem hogy láthatólag egy teljesen fogalmatlan társaság próbál mindent elölről kezdeni, és még azt se értették meg, az előző verzióban mi, miért volt.

    Ennek meg az lesz a következménye, hogy a használók száma csökkenni fog, a Google meg kirúgja ezt a csapatot is. És akkor vagy jön egy újabb csapat, aki megint újrakezd mindent, még ennél is rosszabb lesz, vagy az új csapat visszateszi az előzőt és azt fejleszti, vagy egy azzal legalább azonos tudásút. Vagy bezárják az egészet, mert semmilyen csapattal se megy.

    VálaszTörlés
  8. Abba meg bele sem gondolok, mihez kezdenek egy másik platformmal, amelyiknek szintén megvannak a maga nyűgjei, amiket nem bírnak feloldani.

    VálaszTörlés
  9. Nem feltétlen lenne muszáj tönkre vágni. Végül is miért ne elégedne meg azzal, hogy hozzá mennek az adatok, az ő hirdetése van rajta, és na jó, megpiszkálja a keresőjét ... ott elég lenne annyi, hogy lehetne mondjuk Google találatokat is látni, persze reklámokkal, ahogy megszoktuk. No és a twitter gárdával csapatban dolgozni... Nem tudom mennyi önmérséklet szorult beléjük. Feloldani meg nem feltétlen kell semmit, vannak gondok, de egy gondokkal teli Gplussal, Twitterrel, Youtube-al, GMaillel már úgy ellehet az ember egy ideig ... :)

    VálaszTörlés