2016. szeptember 24., szombat

Lassan elérhető lesz az, amiről régebben írtam, hogy a fejeden lévő okosszemüveg folyamatosan rögzíti amit látsz a...

Lassan elérhető lesz az, amiről régebben írtam, hogy a fejeden lévő okosszemüveg folyamatosan rögzíti amit látsz a nap, a hét, vagy akár egész életed folyamán, hogy aztán visszakereshess benne, vagy a jobb pillanatokat kivágd, és eltedd fotóként vagy videóként. Digitális emlékezet ...

https://prohardver.hu/hir/1_tb_sandisk_sd_kartya.html
https://prohardver.hu/hir/1_tb_sandisk_sd_kartya.html

8 megjegyzés:

  1. Jelenleg én így használom a Google Photos oldalt, csak most még kell hozzá egy képrögzítő eszköz. Meg persze nincs meg minden képkocka, csak amikor megnyomom a gombot. Szóval igen, el tudom képzelni. Az egyetlen problémám csak az lenne, hogy ha nem a kép készítésénél komponálok, akkor utólag kell az eszméletlen bigdatában kotorászni. Volt is erről egy film: http://imdb.com/title/tt0364343/

    VálaszTörlés
  2. Nem sok értelmét látom a teljes rögzítésnek.

    Én most ugye rászabadultam a fényképezésre. Az első 10ezer kép persze nagyon-nagyon a tanulóidőszak, meg a korábbinál jóval magasabb kategóriás géppel a másodpercenkénti 3 képes sorozatfelvétellel is elragadja az embert az újdonság varázsa, és hamar megvolt a darabszám.

    Namármost még ekkora mennyiséget is baromi nehéz és időigényes kezelni, átnézni, kigyomlálni, kiválogatni, vagy akár csak átmásolni későbbi kigyomlálásra. A második 10ezer már jóval lassabban jött össze, túl azon, hogy tanultam és már magabiztosabban van meg egy dolog kevesebb képből, de a macera miatt is ha lehet kevesebb képre próbál szorítkozni az ember.

    És ez csak fényképezés, hébe-hóba, ami nagyságrendekkel kevesebb anyagot jelent, mint egy folyamatos rögzített stream. A technika persze egyre inkább képes ilyen feladatra is, de csak célzott időintervallumban látom értelmét, azon felül kezelhetetlen.

    VálaszTörlés
  3. Nyilván kell hozzá MI is, ami a keresést megoldja. De majd lesz az is. Viszont SD-kártya? Mi a túróba fér az bele? Kamionba?

    VálaszTörlés
  4. A fényképezőgépembe pl beleférne, más kérdés, hogy nem tudná még kezelni. No meg aztán 16GB fényképet átválogatni is épp elég...

    VálaszTörlés
  5. Itt mondjuk nem kellene válogatni. Nap végén visszanéznéd a stream-et, és amit meg akarsz tartani, azt kivágnád.

    VálaszTörlés
  6. Laszlo Fazekas visszanézni a streamet? Ez oké, ha van hozzá két élet, egyik megélni, másikban babrálni a stream megnézésével... Mondom, nagyságrenddel kevesebb mennyiség is nehezen kivitelezhető.

    VálaszTörlés
  7. A fent hivatkozott Vágott verzió című filmben pld. az illető halálát követően a családtagok mesélnek róla, hogy milyen fontosabb életeseményei voltak, azokra keres rá a vágó és állít össze egy búcsú videót, amit a temetés után lejátszanak az összegyűlteknek, hogy mégis milyen volt az illető szemszögéből a dolog. Ilyesmit már most is tud a Google Photos. Mondjuk a filmben az volt a rossz, hogy senki nem láthatta viszont a saját moziját. :)

    VálaszTörlés