2017. január 6., péntek

http://index.hu/tech/2017/01/06/egyetlen_vastag_kartyan_elfer_az_okosizek_jovoje/

http://index.hu/tech/2017/01/06/egyetlen_vastag_kartyan_elfer_az_okosizek_jovoje/
http://index.hu/tech/2017/01/06/egyetlen_vastag_kartyan_elfer_az_okosizek_jovoje

5 megjegyzés:

  1. Az alapötlet nagyon jó, csak nem egy cég termékének kellene ezt biztosítania, hanem nyílt szabványoknak, hogy bárki gyárthasson ilyeneket. Jó eséllyel itt már bukik is az egész, mert a tech cégek pont abban érdekeltek, hogy termékeiken keresztül magukhoz kössék a felhasználókat.

    Szerintem itt a politikának kellett volna már régen beavatkoznia. Ahogy anno a mobiltöltők terén rákényszerítették a gyártókat az egységesítésre, rengeteg területen kellene hasonló módon egységesíteni (pl. IR távirányítók, akkumlátor méretek és csatlakozók (mobilokban is legyenek csereszabatosak), vezérlő panelek, amelyekhez a gyártóknak kötelező kiadniuk a szervizeknek a megfelelő feltölthető szoftvert) stb.

    És már most nekikezdhetnének megalkotni egy olyan egységes interfacet az autókba, amelyen keresztül az önvezető rendszerek elérik az autó szenzorait illetve az irányításhoz szükséges egységeket (motor, kormány, világító és jelző berendezések stb.)

    VálaszTörlés
  2. Ez igaz mondjuk, nagyot dobna a versenyen.

    VálaszTörlés
  3. Ha valaki erre tesz egy L alakú aksit, majd az egészre egy 2 mm-es kijelzőt, kész is a jövő telefonja. (Najó, ennél talán kicsit többet kell, de nem hiszem, hogy sokkal.) Kérdés, hogy mekkora fogyasztása van egy ilyennek, mennyi ideig képes meghajtani az az akksi ezt a hardvert. De nekem tetszik, van benne fantázia.

    VálaszTörlés
  4. A jövő telefonja cserélhető belsővel ...

    VálaszTörlés