2017. február 15., szerda

Ebben a vizitdíj ügyben benne van szinte minden ami a legtöbb magyar ember (legalábbis a szavazni járók)...

Ebben a vizitdíj ügyben benne van szinte minden ami a legtöbb magyar ember (legalábbis a szavazni járók) gondolkodását jellemzi, aminek végül a mostani vezetést köszönhetjük. Fizetni ez előtt és ez után is kellett, csak a vizitdíj "explicit adó", míg mondjuk az áfa, vagy a TB, SZJA, stb. "implicit". Az senkit nem zavar, hogy a fizetése felét beszedik és arannyal futtattatják be belőle a miniszterelnök új irodáját a várban, mert azt a pénzt soha nem látja. Ellenben a 300 Ft-os vizitdíjat, ami valójában egy átlag embernek semmit nem jelent, látja. 300 Ft-ért elmennek népszavazni, miközben ennek ma sokszorosára meg vannak sarcolva. Csak az számít, hogy hogyan tálaljuk a dolgokat, mert az emberek nem gondolják végig. Lehet örülni, nincs vizitdíj, az egészségügy meg ugye szárnyal ...

http://hvg.hu/gazdasag/20170215_revesz_vizitdij_evfordulo_egeszsegugy
http://hvg.hu/gazdasag/20170215_revesz_vizitdij_evfordulo_egeszsegugy

1 megjegyzés:

  1. Sajnos rendszeresen járok orvoshoz, minimum 3 havonta. Soha nem volt még olyan rendezett, kulturált a rendelés (és előtte a várakozás) mint amikor volt vizitdíj.

    Nyilván ennek megvan a maga pszichológiája, az ember sokkal inkább érzi a bőrén. Szerintem meg jó is, hogy a bőrünkön érezzük, akkor is, ha csak 50Ft erejéig. Sokkal több mindent kellene "éreztetni" az átlag emberrel (hogy övé az utca, a park, ha elhajít egy szemetet, azt az ő pénzéből szedik össze, ha valamit megrongálnak, az neki is fájjon). Sajnos a nagy magyar mentalitás az, hogy van az "enyém", ami a legfontosabb, van a "másé", amit többé-kevésbé illik tiszteletben tartani, és van a "közös", amiből meg kell próbálni minél többet ellopni, kisajátítani stb. Amíg ez a szemlélet nem változik (és sajnos épp ellenkezőleg, rengeteg rossz péla önlik ránk mindenhonnan) addig nem fog itt változni semmi, se az egészségügyben, se az oktatásban, se sehol.

    VálaszTörlés