2017. február 23., csütörtök

"A magyar iskolarendszer még mindig a memorizálásra és az élettől elszakított formulák megtanulására idomítja főleg...

"A magyar iskolarendszer még mindig a memorizálásra és az élettől elszakított formulák megtanulására idomítja főleg a diákokat, amiket aztán gyorsan el is lehet felejteni – nem meglepő, hogy már a sereghajtók között vagyunk a PISA-mérésekben."

http://index.hu/belfold/2017/02/23/magolni_jol_tud_a_magyar_gyerek/
http://index.hu/belfold/2017/02/23/magolni_jol_tud_a_magyar_gyerek/

9 megjegyzés:

  1. Ezek szerint az oktatási rendszerünk úgy 10-15 éve nagyot változott?

    VálaszTörlés
  2. Hát régen elvonalban voltunk a cikk szerint, ezek szerint elrontottunk valamit.

    VálaszTörlés
  3. Azt nem értem, hogy a 80-as években a világ élvonalában voltunk (sorra igen szépen szerepeltünk a nemzetközi diákolimpiákon is), ahhoz képest akkor ennyit sikerült rontani, vagy a többiek jöttek fel ilyen mértékben?

    Az oktatáson kívül egyébként nagyon sok múlik a családi háttéren is. Nem tudom mitől, de rengeteg könyvet olvastam már kiskoromban is, szó szerint faltam őket, sose volt gond az értő olvasással. De nagyon sokat köszönhetek a tanáraimnak is, akiktől leginkább a tudás szeretetét sikerült elsajátítani.

    VálaszTörlés
  4. A diákolimpia az más, mert nem a tömeget, hanem a legjobbakat méri. És főleg két területen, matekból és fizikából voltunk jók. Elég egyértelműen a Kömalnak köszönhetően, és a körülötte működő, hagyományosan lelkes gárdának. Ott is rontottunk sajnos, de a tömegeket tekintve valószínűleg akkor sem álltunk már olyan jól, mint azt a diákolimpiai eredmények alapján hinni lehetett volna.

    VálaszTörlés
  5. Nem nehéz. Csomó embert ismerek, aki kiskorától beszéli.

    VálaszTörlés