2017. március 21., kedd

Nagyobb teljesítményű napelemes napfénytetőkkel is elérhető lehet az új Toyota Prius

Nagyobb teljesítményű napelemes napfénytetőkkel is elérhető lehet az új Toyota Prius

http://www.alternativenergia.hu/nagyobb-teljesitmenyu-napelemes-napfenytetokkel-is-elerheto-lehet-az-uj-toyota-prius/79665
http://www.alternativenergia.hu/nagyobb-teljesitmenyu-napelemes-napfenytetokkel-is-elerheto-lehet-az-uj-toyota-prius/79665

6 megjegyzés:

  1. Kíváncsi lennék, hogyan jött ki ez a 3,7 mérföld, mert a vízszintesen elhelyezett napelemek nagyvárosi környezetben (magas házak, mélygarázs) elsőre nem tűnnek túl hatékonynak. Sokkal több értelme lenne ezeket a napelemeket háztetőre szerelni.

    VálaszTörlés
  2. Azt írják, hogy "akár" 3,7 mérföld. De nyilván a háztetőn jobb lenne és a kettő nem is zárja ki egymást, attól, hogy ott van, itt is lehet. De jó lenne már lassan kicsit megváltoztatni az emberek gondolkodását, hogy ne az legyen az egyetlen opció, hogy én mit birtoklok, nekem a kocsin is van napelem, ami csak az én autómat hajtja, amivel csak én járok és ez csak nekem legyen jó, a többi meg vagy dolgozzon meg érte vagy inkább dögöljön is meg. Amúgy is dugó van meg nincs parkoló meg miért is ilyen rohadt drága minden!?
    Jó lenne eljutni odáig, hogy a háztetőkön (és kocsik tetején, meg az utakban és minden erre alkalmas felületen) lévő napelemből nyert energia megy be a közösbe, amiből feltöltik többek között azon járműveket is, amiket akkor és addig használsz, amikor szükséged van rá és a nap többi részében meg más használja őket. Mert így pld. jó eséllyel lenne lehetőséged egy az igényeidnek éppen aktuálisan tökéletesen megfelelő járműhöz hozzájutni és nem azzal kéne foglalkoznod, hogy fenntartsd és üzemanyaggal lásd el azt a járművet, amit napi 2 órában használsz és 22-ben meg csak fizetsz.

    VálaszTörlés
  3. Ez pont az ENVIENTA-s gondolkodás, amiről múltkor írtam a bolgbejegyzést. A modern technológia (napelem, önvezető autó, stb.) mellé szükségesek gazdasági (megosztáson alapuló gazdaság) és társadalmi (ennek a szemléletnek az elfogadása) változások, hogy igazán hatékonyan működhessen.

    VálaszTörlés
  4. Amihez viszont kell egy kritikus tömeg alulról, hogy megváltoztassa (lecserélje) a döntéshozókat, akik aztán hatással lesznek a tömegekre is lefelé. Bízom benne, hogy megérem ezt a változást! 😀

    VálaszTörlés
  5. Városban, dugóban ülve 3 mérföld piszkosul hosszú tud lenni. Ha ez idő alatt az aksi töltődik az szerintem szuper jó

    VálaszTörlés
  6. Papp Zsolt Rossznak semmiképp nem rossz, de jelenleg a megtermelt energia mennyiségét összevetve azzal, amennyivel egy ilyen megdobja a kocsi árát, valószínű soha meg nem térülő beruházásról van szó.

    VálaszTörlés