2017. március 13., hétfő

Open Source termékekre (3D nyomtatható bútorok, DIY konténer házak, stb.) épülő önfenntartó (napelemek, saját...

Open Source termékekre (3D nyomtatható bútorok, DIY konténer házak, stb.) épülő önfenntartó (napelemek, saját hydrophoniás kert, víztisztító rendszerek) jövő ... Nagyon jó kis videó.

https://www.youtube.com/watch?v=AIL6lbjKKug
https://www.youtube.com/watch?v=AIL6lbjKKug

4 megjegyzés:

  1. Ugyanaz a bajom ezzel a videóval is, mint a Platón párt videóival. Amit elmond, az egész mögött álló elvek tetszenek és követendő példának tartom. De ahogyan az egész tálalva van, az valami hihetetlenül szörnyűségesen amatőr! És szerintem pont ezért nem tudnak igazán kitörni az ismeretlenségből, mert nincs egy olyan szónoki képességekkel rendelkező előadójuk és egy igényes körítést megteremteni képes személy vagy team, akik együtt meggyőző marketing anyagot tudnának alkotni. Ezzel szemben a profitorientált, sokkal rosszabb minőségű termékeket drágán árusító multik és hazudozó és önző politikusaink olyan szinten mossák ki az agyunkat a média segítségével, hogy továbbra sem vagyunk képesek kitörni ebből az önsors romboló mókuskerékből.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem részben ebben van a bája a dolognak. :) Amúgy egészen meglepően előre haladott a dolog. A Spanyol kormánytól a Kanári szigeteken kaptak egy 1500 nm-es területet ingyen, ahol felépíthetnének egy minta parkot. Tárgyaltak befektetőkkel, járnak konferenciákra, stb.

    VálaszTörlés
  3. Ha rászánom magam, időt és energiát nem kímélve hajlandó vagyok végignézni ezt a videót, erősen toleráns módba kapcsolva és csak az elhangzottak értelmezésére koncentrálni, akkor egészen vérpezsdítő és lelkesítő, amiről beszél. De ezek a "riporter palánták", akik kérdéseket próbálnak feltenni és az egészet fogyasztható formába hozni ... te jó isten!!! Na de hát ez is egy szakma, nem lehet mindenki kapásból Vitray Tamás vagy Kepes András! :-)

    VálaszTörlés