2017. május 23., kedd

Volt régen a Google talán 10.

Volt régen a Google talán 10. szülinapján egy olyan, hogy feldobtak talán 100 milliót (már nem emlékszem pontosan), hogy küldjenek az emberek ötleteket, és a legjobbat megvalósítják. Akkor írtam egy olyat, hogy Afrika vízparti településeire kellene hatalmas napelem farmokat telepíteni, amivel tengervizet bontanak, majd a megtermelt hidrogént hidrogén hajtású hajókkal hordanák szerte a világba, mint energiahordozót. Hát, most itt van... :)

http://index.hu/tech/2017/05/19/hidrogenszallitas_lehet_a_jovo_nagy_biznisze/
http://index.hu/tech/2017/05/19/hidrogenszallitas_lehet_a_jovo_nagy_biznisze/

1 megjegyzés:

  1. És ezt miért kell a partra telepíteni? Csinálni kell egy nagy úszó szigetet, ami vándorol az óceánban mint egy hajó, bontja a tengervizet, amit egyrészt felhasznál saját maga mozgatására, másrészt meg eladja. és mindig oda mozog, ahol éppen szükség van rá (pl. nyáron és télen is már helyen van, ahol épp legjobban süt a nap, és kikerüli a viharokat).
    De ha már kint van az óceánon, ahol mindig fúj a szél, lehetne csinálni többszáz nm2-es sárkányt/vitorlát hajlékony napelemből, amit kábeleken fel lehet engedni 1000 méter magasba, ahol egyrészt áramot termel, másrészt meg mozgatja a hajót.

    Amúgy a hidrogén tárolásával emlékem szerint voltak problémák.
    omikk.bme.hu - www.omikk.bme.hu/collections/mgi_fulltext/energia/2005/07/0707.pdf

    VálaszTörlés