2017. június 15., csütörtök

" Egyrészt az elektromos hajtás rajzolja újra az erőviszonyokat, másrészt pedig az önvezető technológiák fogják...

" Egyrészt az elektromos hajtás rajzolja újra az erőviszonyokat, másrészt pedig az önvezető technológiák fogják teljesen felforgatni a piacot. De ugyanilyen fontos a harmadik: a járművek megosztása, vagyis az, hogy az egyes autókat nem kizárólag a tulajdonosaik használják. E három "változásvektor" együttesen pedig egy teljesen új helyzetet teremt az autós iparban - és ez az, amit az Apple sem szeretne elszalasztani."

https://www.hwsw.hu/hirek/57384/apple-onvezeto-auto-tim-cook.html
https://www.hwsw.hu/hirek/57384/apple-onvezeto-auto-tim-cook.html

10 megjegyzés:

  1. Tegnap írták, hogy az innovációt megette a kapitalizmus.

    VálaszTörlés
  2. Hagyott még pár falatot későbbre... :)

    VálaszTörlés
  3. Az autómegosztásban nem hiszek. Egyszerűen az ember túl önző ahhoz, hogy ez szélesebb körben elterjedjen. Talán majd a következő (vagy az utáni) nemzedék, főleg ha nem lesz más választása - lásd klímaváltozás.

    A három technológia egyébként független egymástól (benzines autóval is működnie kell az autonóm vezetésnek, illetve a meglevő autókkal a közösségi autózásnak), és nem véletlen, hogy közösségi autózás szinte sehol sem létezik (itt elsősorban arra gondolok, hogy beadod a tiedet a közösbe, nem pedig arra, hogy lesznek taxi jellegű szolgáltatások).

    VálaszTörlés
  4. Sok igazság van ebben. Az emberek nagyon furán viszonyulnak az autójukhoz. Bár itt nálunk azért sokkal inkább, mint másutt. Talán azért, mert ha 20 évet vártál egy Trabantra, akkor az más nem használati, hanem kegytárgy lesz a számodra.

    VálaszTörlés
  5. Az autot nem egymastol fogjuk berelni, hanem az autoberbeados cegtol oradijas rendszerben. Kihivod, odajon, hasznalod, hazamegy.

    VálaszTörlés
  6. Laszlo Fazekas Igen, csak szerintem ez kb. olyan árszinten fog történni, mint most mondjuk egy taxi. Tudom, most bérled vele együtt a sofőrt is, akkor meg majd 3-szor annyiba kerülő autó kell majd hozzá.

    VálaszTörlés
  7. Talán idővel beáll ez. Az önvezető autót megveszed, és elég mondjuk 10 év alatt visszahoznia az árát, a texisna meg havonta kell fizu. Meg fejlődik a technológia, stb. Szóval lehet, hogy kezdetben taxi árban lesz, de ez idővel lemehet.

    VálaszTörlés
  8. Nagyon hamar lemehet az ára. Most azért kell a saját autó, hogy bármikor eljuthassak bárhova. Ha ezt más módon is megtehetném, akkor nekem nem kéne saját autó.

    VálaszTörlés
  9. Hát, szerintem közel sem fognak úgy vigyázni rá az emberek, mint egy sajátra, ennek megfelelően nem is lesz benne bőr ülés, meg minőségi hifi, mozdítható kiegészítő... Szóval nagyon más világ lesz. De remélhetőleg majd meglátjuk.

    VálaszTörlés
  10. Nem feltétlenül itt a balkánon fog ez sikerre menni.

    VálaszTörlés