2017. június 10., szombat

Ennek a csókának az írásait érdemes olvasni.

Ennek a csókának az írásait érdemes olvasni. Írt pl. a "The DAO"-ról, ami egy olyan szoftvereket finanszírozó szoftver, amilyet én is "feltaláltam" nemrég. :) Ez a rendszer volt a világtörténelem legnagyobb közösségi finanszírozásos sikere. De itt a történet nem ért véget. Egy programozási hiba miatt egy hacker nagy mennyiségű pénzt szívott ki belőle, ami már megrengette magát az Ethereumot mint platformot is, hiszen a "The DAO" birtokolta a forgalomban lévő Ethereum mennyiség egy jó részét. A dolog eredménye végül az lett, hogy az Ethereum ketté szakadt. Így ma két "Ethereum univerzum" létezik, az Ethereum, ahol végül nem történt meg a rablás, és az Ethereum Classic, ahol viszont igen. Baromi érdekes írás. De úgy látom, cikkezett a bitcoinról, az alapjövedelemről, stb. Szóval lehet szemezgetni.

http://alapblog.hu/author/fizikus/
http://alapblog.hu/author/fizikus/

2 megjegyzés:

  1. Köszi ezt a megjegyzést, a google erre mutatott, amikor az Ethereum témában gyűjtök anyagot az Alternatív Gazdaság területen, és tényleg jó anyagok vannak rajta.

    VálaszTörlés
  2. Van Facebook-on egy csoportunk, ahol blockchain témában szoktuk beszélgetni. Nézz be, ha gondolod. https://www.facebook.com/groups/1459500857429638/

    VálaszTörlés