2017. június 8., csütörtök

Envienta OSCE Days live video ...

Envienta OSCE Days live video ...

https://www.facebook.com/envienta.hungary/videos/1320166898099446/
https://www.facebook.com/envienta.hungary/videos/1320166898099446/

24 megjegyzés:

  1. Igen, látom a FB-on is, köszönöm! :) Sajna most nem tudom élőben követni, de majd visszanézem! ;)

    VálaszTörlés
  2. Elkezdtem nézni a felvételt ... hát tartalomtól függetlenül megint az az érzésem, amit már anno is beszéltünk: Technikailag ez a megvalósítás annyira amatőr, hogy már fájdalmas! Ott van az előadó előtt egy mikrofon és mégis egy távoli nagytotálban elhelyezett kamera veszi a projektorok és az előadó képét és hangját is egyben, kb mobiltelefonos minőséget produkálva mind képben mind hangban? Már csak abban bízom, hogy egy (vagy több) másik kamerával is felvették azért ezt rendes minőségben is és rákeverve a mikrofon hangját és összerakva a prezentációkkal az előadásokat majd egyesével szétvagdosva közzéteszik emészthető formátumban is, mert így nem hiszem, hogy képes leszek több órányi anyagot végighallgatni érfelvagdosás nélkül!

    VálaszTörlés
  3. Lehet felvettek kulon is, nemtom. Ahhoz kepest, hogy most csinaltak ilyet eloszor, nem volt rossz.

    VálaszTörlés
  4. Maradjunk annyiban, hogy nagyon nagy öröm számomra, hogy ez az előadás nem csak személyesen volt megtekinthető, hanem ingyenes extraként bárkinek bármikor online is elérhető, ráadásul akár többször is újra meg tudom nézni, bele tudok tekerni stb. Ez pedig akár még el is feledtethetne minden amatőrséget, amit amúgy nem is tapasztalhatnék meg, ha most nem lenne fent a neten az anyag. Ettől függetlenül továbbra is fenntartom, hogy lehetne ez jobb is még ha először is csinálják. Ahogyan a kereket meg a tüzet sem kell mindenkinek újra feltalálnia, nekik is elég lett volna pár példát megnézni és okulni belőle. (Főleg ha már az az egyik fő téma, hogy nem ők találják fel a tutit, csak összehozzák a közösséget, hogy segítség megismertetni az embereket mindazzal, ami már úgyis elérhető a neten) És ezzel most nem feltétlenül a TEDx előadások színvonalára akarnám belőni a minimumot, elég ha a pár héttel ezelőtti Future Work Festival szintjét hoznák, ahol még az élő streamben is össze tudták hozni az élvezhető (prezivel és előadóval egybevágott) kép és hanganyagot! De mind1, ez már ilyen, ha csak nem készült belőle rendesebb felvétel, amit majd alkalmasint még összeraknak a nagyközönség számára, akkor kár is róla többet beszélni, már úgyis csak halottnak a csók. Ez is egy szakma, kell hozzá legalább egy szakember, aki képes ezt megvalósítani, mint ahogyan jót tenne a közösségnek pár szónok is, ahogyan a Platón pártnak is, de ez már egy másik történet. Inkább nézem tovább az előadásokat, mert amúgy a téma meg még érdekel is, csak előveszek egy fülhallgatót, hogy értsem már végre ezt a mobiltelefonnal messziről felvett, egész termet bezengő szövegelést.

    Épp ott tartok, hogy a Galaktikás csávónak a pendrivejával szenvedtek 10 percet, majd végül feladták, nem sikerült felvenni vele a kapcsolatot. Arról nem is beszélve, hogy valaki a kamera mellett megállás nélkül veri a laptopján a billentyűzetet, ami nem csak hogy folyamatosan behallatszik, de minden leütésnél megremeg a kamera képe is ... ááá ... készen vagyok! :))) Viszont ahogy ezt a folyton lekonyuló 1000 Ft-os mikrofonállványt elnézem, ebből már biztosan nem lesz jobb minőségű anyag összerakva, nem is reménykedem tovább, jobb ha inkább elengedem. Vagy mégsem? Másfél óra után szünet és előkerül egy újabb mikrofonállvány ... merthogy bebiceg vele egy mankóra támaszkodó technikus/road! 😀 Az egész olyan szürreális, mint egy kisközségi kultúrházi népművelő est valahol az alföld délkeleti szegletében. Jaj anyám, asszem mára ennyi elég lesz a Kusturicai élvezetből, majd holnap nézem inkább tovább!

    VálaszTörlés
  5. Hát, szerintem írj egy postot ezekről a munkacsoportba. Nyilván kedvesen, nem bántó módon, csak úgy ötletként. Lehet ezek a dolgok eszükbe sem jutottak, stb. Ezzel hozzájárulhatsz, hogy a következő jobb legyen. Végül is erről szól ez az egész közösségi, open source, világ megváltó mizéria... :)

    VálaszTörlés
  6. Nem erősségem a "kedves és tapintatos" megfogalmazás. :D De majd a következő ilyen esemény szerveződésénél felvetem! ;)

    VálaszTörlés
  7. Da Narancs​, köszönjük a kritikát, szeretettel látunk a csapatban. Nem mentegetőzök, nincs miért. Sok energiát tettünk ebbe a rendezvénybe és örülünk annak, hogy van mit kritizálnod. Kíváncsi vagyok, hogy hogyan oldanál meg egy olyan helyzetet, amikor a szervezők bekérik jóelőre a prezentációt, ami persze nem érkezik meg, mondván, hogy pendrive-on viszem, majd a helyszínen derül ki, hogy hibás az állomány... Legközelebb nem felvetni kell dolgokat, hanem jönni, csinálni. Beletenni időt, pénzt, energiát. :)

    VálaszTörlés
  8. Le ne gyilkoljátok egymást. :)

    Da Narancs Már a csoportban van, de csak mostanában csatlakozott, nem volt annyira rálátása a rendezvényre. Szerintem tök jól sikerült amúgy az egész, meg persze sok mindent lehet jobban is. Legközelebb ezekre jobban fel lehet készülni. Meg a Galaktikás csóka (Tochee?) is megtanulja, hogy a pendrive már nem baró... :)

    VálaszTörlés
  9. Ugye, ugye, mondtam én, hogy nem erősségem a kedves és tapintatos kritika! 😀 De persze szívesen segítek, ha igény van rá, amiben csak tudok, főleg ha legközelebb nem munkaidőben lesz a dolog. Addig is pedig csak ismétlem önmagam: Nagy öröm számomra, hogy ez az előadás nem csak személyesen volt megtekinthető, hanem ingyenes extraként bárkinek bármikor online is elérhető, ráadásul akár többször is újra meg tudom nézni, bele tudok tekerni stb. Ez pedig feledtet, mindent, amit amúgy nem is tapasztalhatnék meg, ha most nem lenne fent a neten az anyag. Hatalmas köszönet mindenkinek, akinek csak része volt benne! 😉

    VálaszTörlés
  10. Da Narancs​, Igen, szükség van a segítségedre. Kezdjük ott, hogy tudjuk ki vagy? Tedd ki a neved és az arcképed. A személyesség nagyon fontos.
    Munkaidő: mindenkinek az volt. Én szabadnapot vettem ki. Esténként szervezetünk egy olyan csapattal, akikkel előtte nem is találkoztunk... Ezek nem kifogások, hanem sajátosságok. Ha csapattag akarsz lenni, akkor ne azzal kezdd, hogy szétbarmolod és leszólod azt, amit így, vagy úgy, de készre a feneked alá tettek... Kicsit nagyobb alatt alázattal mindannyian messzebbre jutunk.

    VálaszTörlés
  11. Laszlo Fazekas​​, hogy el, fel voltunk készülve. Én személyesen sok rendezvényt szervezek és kívülről nézve én is sokkal okosabb vagyok. :) Ennek a rendezvénynek a legnagyobb eredménye, hogy megvalósult. Saját közegemben minden kéznél van. Idegen helyen meg minden borul. Ha bármelyikőtöket érdekel a rendezvényszervezés akkor szívesen megbeszélem ezeket a háttér dolgojat/gondokat, hogy mire lehet számítani, de nem így fikázva. Ez méltatlan.

    VálaszTörlés
  12. Laszlo Fazekas hogy készülsz fel arra, hogy a szervező kéri az anyagot, de nemcsak, hogy nem jön, de még az előadót sem lehet elérni... Majd amikor megérkezik, akkor az előadása előtt kiderül, hogy rossz az állomány... Kérlek írj erre megoldást. Kösz.

    VálaszTörlés
  13. Ezeket Da Narancs nekem írta, nem akart vele senkit bántani.
    Tudom, hogy rengeteg meló volt benne, operatív team-ben láttam, hogy mi megy. Le elöttetek a kalappal, tényleg.
    Szóval a rendezvény szerintem nagyon jól összejött, Da Narancs sem akart bántni senkit. Össze ne vesszetek ezen. :)

    VálaszTörlés
  14. Koszecz Sándor Sehogy. Nyilván. :) Erre írtam, hogy remélhetőleg most megtanulja ő is, hogy legközelebb ne így tegyen. :)

    VálaszTörlés
  15. Lehet, hogy nem akart bántani, de keményen megtette. Ha nem akarta, de mégis megtette, akkor az nem enyhítő, hanem súlyosbító tényező, mert akkor nem tudja, hogy mit tesz. De erre gondolni sem merek.
    Én nem veszek össze senkivel, nálam ott kezdődik valaki, hogy vállalja magát és nem kívülről, a pálya széléről kiabál be, hanem felelősséget vállal egy közös ügyért. És most ne is beszéljünk a felelősségvállalás mértékéről. Mindegy, hogy milyen mértékben, csak ne kibic módjára a pálya széléről szóljon be, mert én kibicekkel nem foglalkozom.

    VálaszTörlés
  16. Ezeket nekem szánta mondani szerintem privátba, nem gondolta, hogy ti is olvassátok itt. Akkor nyilván finomabban fogalmaz. Ezért mondom, hogy ez itt kicsit félre ment, de nem érdemes ezen összeveszni, tényleg.

    VálaszTörlés
  17. Laszlo Fazekas bár a rendezvényszervezés is programozás, de humán programozás. Ezért a kedves partner sajnos soha nem fogja megtanulni... Amíg emberekkel dolgozunk, addig tele leszünk ilyen hibákkal. Ezt egy összeszokott csapat tudja minimalizálni, de ahhoz sok közös munka kell.

    VálaszTörlés
  18. Magamról első körben ennyit: facebook.com - Belépés a Facebookra | Facebook Amúgy pedig mindenben igazad van kedves Koszecz Sándor, nem akartam senkinek leszólni a munkáját, sőt részemről is le a kalappal. Olyan dolgot szerettem volna kifejezni, hogy hozzá nem értő kívülállóként miben lehetett volna még jobb szerintem. Nyilván nem tudom, hogy ez milyen sok munka és energia befektetés volt, azt viszont igen, hogy a magam részéről ezt nem tudom kellő finomsággal megfogalmazni, hogy a szavaimból ne az jöjjön le, hogy fikázni akarnék. Mint a kommentjeid is tükrözik, tényleg ez lett belőle. Bocsánat ismételten, és annyit kérek csak, ha egy morzsányi hasznos rész is volt a szavaim közt, azt megtartva minden mást ignorálj. Ha ennyi sem sikerült, akkor az egészet tekintsd semmisnek! Peace! ;)

    VálaszTörlés
  19. Én újra érzem a szeretetet a levegőben... :)

    VálaszTörlés
  20. Jelenleg sajnos valóban csak a pálya széléről lett volna alkalmam "bekiabálni", mivel nem voltam ott, hogy valóban segíthessek bármiben is. Éppen ezért nem is akartam a csoportban kifejteni a véleményem, mert ez így utólag valóban csak fikázás, főleg ebben a stílusban, ahogyan leírtam. Ezért is írtam fentebb még egy kommentben, hogy ha legközelebb lesz rá mód, akkor szívesen részese lennék valamilyen formában és segíteném a megvalósulást, amiben csak tudom.

    VálaszTörlés
  21. Da Narancs Rendben. Erről írtam fentebb más kapcsán Lacinak, hogy "humán programozás"... :)
    Szóval a fejlődés lehetőségét ne vegyük el senkitől. Soha nem baj a segítő szándékú kritika. Te is képes vagy arra, hogy úgy fogalmazz, hogy azzal segíts. Ezt is, mint mindent gyakorolni kell. :)
    Szívesen végigbeszélem veletek a kulisszák mögötti ügyeket, hogy lássátok annak is a részleteit és azután tudunk folyamatokat fejleszteni...

    VálaszTörlés
  22. Okés, részemről szívesen állok elébe. A segítő szándékú kritikát eleve a csoportban, a csoportnak kellett volna írnom, más stílusban, de így utólag csak halottnak a csók. A következő előtt meg már majd talán közelebbről szemlélve egész más lesz a gyerek fekvése minden szempontból. Szívjuk el a békepipát és legközelebb folyt. köv. Nekem sajnos már nagyon mennem kell, mert reggel jógaórám lesz és még addig aludnom is kéne! Szép estét, jó éjt, bye!

    VálaszTörlés