2017. június 19., hétfő

Erre véletlen találtam rá.

Erre véletlen találtam rá. Elvileg vehetsz fel 0%-os hitelt (10% önerő kell) napelemre, napkollektorra, vagy energiahatékonysági beruházásokra.

https://www.mfb.hu/aktualis/sajtokozlemenyek/megjelent-nulla-szazalekos-lakossagi-energiahatekonysagi-hitel
https://www.mfb.hu/aktualis/sajtokozlemenyek/megjelent-nulla-szazalekos-lakossagi-energiahatekonysagi-hitel

8 megjegyzés:

  1. Igen, ismerem, sőt kifejezetten vártam rá, hogy azután csalódjak egy nagyot. Eleve utófinanszírozású, azaz ki kell fizetned az egészet előre, amit majd később visszakapsz. Ha nincs elég tőkéd, elesel az egésztől. Aztuán feltételek vonatkoznak a házon levő hitelre is, aminek mi például már nem is felelünk meg, akárcsak annak, hogy a ház hasznos alapterülete max. 135 nm2 lehet (tetőtér beépítés miatt a mienk picit nagyobb ennél).
    Aztán van egy nagy adag bürokrácia, enegetikai tanusítvány a fejlesztés előttről és utánról, stb.

    Meg aztán van itt egy érdekes cikk:
    kiszamolo.hu - Ingyen hitel pályázattal? Ne viccelj, van ennél olcsóbb | Kiszámoló - egy blog a pénzügyekről

    VálaszTörlés
  2. Köszi. Részben ezért is posztoltam be, hogy ha van vele valami gebasz, kiderüljön. :) A cikket is köszi.

    VálaszTörlés
  3. Én még olyanon agyalok, hogy cégre, hitelből. Áfa nélkül azért már elég baráti. Persze nem mindenkinek van hozzá cége. (Bár talán még meg is éri csak erre alapítani egy BT-t.)

    VálaszTörlés
  4. El is olvastam gyorsan. Az a poén, hogy akárhogy csinálod, mindenhogy megéri a napelem. :) Ingyen hitelnél kitermeli a villanyszámla, a simánál kicsit többet fizetsz az elején, de összességében nyersz rajta. Lassan ott tart a dolog, hogy nem éri meg nem napelemet használni.

    VálaszTörlés
  5. zerovillanyszamla.hu - Alternatív Zöldenergia Korlátolt Felelősségű Társaság
    Igazából egy nagyon leegyszerűsített számolási mód, de ha megnézed a fentebb linkelt táblázatot, akkor mondjuk a 4kWh-s rendszernél van egy 1.6M Ft-os befektetésed, ami havi szinten 16000 Ft hozamot termel (ez durván 12*16000/1600000 % kamat - 11-12%).

    VálaszTörlés
  6. Lehet most érdemes napelemes rendszereket telepítő céget létrehozni :)

    VálaszTörlés
  7. Olyan kéne, ami egyben intéz mindent, a hitelt, a szerelést, az eszközöket, stb. Becsönget az ember, elmondja, hogy aláírsz X papírt, eddig ennyi volt a villanyszámlád, mókolnak pár napot, és annyi lesz. Kell?

    VálaszTörlés