2017. szeptember 1., péntek

Kezdem csipázni Pythont.

Kezdem csipázni Pythont. Nem annyira szép mint a Java, viszont pár pillanat alatt össze lehet vele kattintani dolgokat. Két sorból beolvasni egy fájlt, összelegózni pár libből ezt-azt, C-vel is jól megértik egymást. Nem véletlen, hogy pl. MI területen python a menő. Ott nem akar pepecselni az ember az osztályhierarchiával, meg szép elegáns kódot írni, csak gyorsan ki akarja próbálni a neuronhálót amit este megálmodott.

19 megjegyzés:

  1. Elegánsabb mint a python szerintem. De mondjuk ez azért ízlés kérdése is. :)

    VálaszTörlés
  2. Nem ismerem, de nagyon rondának képzelem. A java runtime meg tényleg egy förtelem. A terjesztési módja meg végképp.

    VálaszTörlés
  3. Hát az egy másik dolog. Maga a nyelv egy letisztogatott C++.

    VálaszTörlés
  4. A Javáról csak a vele készült programok alapján van elképzelésem, és az a Windowson futtatott runtime megoldással bizony sokaknak sok kínt okoz. Lassú, nehézkes, és gyakran elszáll. Szerencsére ez a gyakran, ma már azért elég ritka, meg a mai gépeken a lassúság se vészes :-) Persze ez nyilván programtól is függ. Én leginkább az ÁNYK-val szoktam találkozni.

    VálaszTörlés
  5. Elviekben pedig egy erősen típusos nyelv a szememben soha nem lehet se szép, se elegáns.

    VálaszTörlés
  6. Fú, desktop Java-t már nem sokan használnak. Inkább szerver oldalon meg android programozáshoz. A desktop Java tényleg szopás.

    VálaszTörlés
  7. Pont a típusosságtól szép meg elegáns... :)

    VálaszTörlés
  8. Ez egy hitéleti különbség. Te biztos tanult programozó vagy, tagja a szektának, ezért a hinned kell a típusosság szentségében. Én meg eretnek vagyok, és a legundorítóbb dolognak tartom.

    VálaszTörlés
  9. A java jó nyelv, ahogy a runtime működik és amilyen irányba az oracle vitte, az a rossz.

    VálaszTörlés
  10. Lehet, én csak az eredménnyel találkozom. És manapság már messze nem olyan rossz a helyzet, mint évekkel ezelőtt.

    VálaszTörlés
  11. A java annyira szép, mint amennyire a finomfőzelék ellentmond önmagának.

    VálaszTörlés
  12. Horváth Gyula viszont konnyen refaktoralhato, es van hozza ertelmes ide tamogatas. Ezert konnyebb vele a megvaltozott uzleti igenyeket lekovetni, illetve nagyobb projekt eseten alacsonyabb a valtoztatas kockazata, mert kevesebb a runtime hiba

    VálaszTörlés
  13. Horváth Gyula tudtommal a Python is erosen tipusos nyelv :)

    >>> "" + 0
    Traceback (most recent call last):
    File "", line 1, in
    TypeError: cannot concatenate 'str' and 'int' objects

    VálaszTörlés
  14. En nagyon sokaig Pythont ajanlottam elso nyelvnek, letisztult, egyszeru, ertheto, scriptnyelv. Viszont, amiota belemelyedtem (szerelmesedtem) a Go-ba, azota azt tolom, es azt ajanlom elso nyelvnek is.

    VálaszTörlés
  15. Sancho Vi At A finomfőzelék finom.

    VálaszTörlés
  16. Richárd Kovács Pythonról semmit nem mondtam, csak a Java "szépségére" csodálkoztam rá. De, ha a Python is típusos, akkor az sem lehet szép. Hasznos és jó attól még lehet, de elegáns semmiképp.

    VálaszTörlés
  17. Horváth Gyula Vagom, hogy nem mondtad a pythont, en mondtam :). Csak azt nem ertem mitol nem elegans egy erosen tipusos nyelv? Az az erzesem van, hogy te a statikus/dinamikus tipusossagra gondolsz, mert az jelenik meg a szintaktikaban (es ilyenforman lehet elegans vagy nem).

    VálaszTörlés