2018. január 20., szombat

Ha már elfogyott a Black Mirror...

Ha már elfogyott a Black Mirror...

http://www.imdb.com/title/tt5711280/
http://www.imdb.com/title/tt5711280/

6 megjegyzés:

  1. Mondjuk ez inkább az alkonyzónás stílus. Kicsit zakkant, meg nincsenek igazán lezárva a történetek, de nekem bejön.

    VálaszTörlés
  2. Igen, ez így van. Kicsit sszürreális, mint ha tényleg álmok lennének. Talán nem is annyira a sztori lényeges, hanem a világok, meg az egésznek a hangulata. Én is kerek történeteket és jó csattanókat vártam, amit ugye nem kaptam meg, viszont a hangulata miatt mégis tetszett.

    VálaszTörlés
  3. Kicsit ilyen amúgy a másik amazonos Philip K. Dick sorozat, a King in The High Castle is. Nem is mondanám sci-ifnek, inkább az a "misztikus film" kategória. Nincs igazán kifejtve, hogy hogyan meg miként működik a "varázslat", de nem is igazán azon van a hangsúly. A hangulata viszont nagyon jó. Érezni rajta a feszültséget, az emberek folytonos rettegését, miközben látszatra mosolyogva sétálgatnak az utcán, mint ha minden rendben lenne.
    De ugyanilyen volt a Sorsügynökség is. Valami angyal szerű titkos ügynökök mászkálnak instant térkapukon, amiken csak kalapban lehet átkelni. Elég elborult valami, de annak is valahogy volt egy olyan érdekes, szürreális hangulata.
    Szóval ezekben szerintem nem annyira a sztori a lényeg, hanem csak hogy elmerülj egy kicsit valami alternatív valóságban. Egyébként szerintem folyamatosan be volt szívva, mikor ezeket írta. Köztudottan drogos és zakkant volt a csóka... :)

    VálaszTörlés
  4. Igen nekem is tetszettek, ismerem az említett címeket is, minden esetre az electric dreams epizódok nekem befejezetlenek voltak, és nem szeretem ezeket a megvalósításokat, mert ha az én fantáziámra van bízva akkor olvashatnák könyvet is😊

    VálaszTörlés