2018. március 6., kedd

Adócsökkentés, rezsicsökkentés, jobb lesz mint vót.

Adócsökkentés, rezsicsökkentés, jobb lesz mint vót... Ez már mind nem menő. Nincs már semmi hitegetés, hogy ilyen meg olyan jó lesz neked. Egy vérszegény gondolatra van felhúzva az egész kampány. Az új szlogen: "Vigyázz mert Bécs lesz Budapestből!"

http://hvg.hu/itthon/20180306_migranspoklos_videoval_ijesztget_becsbol_lazar_janos
http://hvg.hu/itthon/20180306_migranspoklos_videoval_ijesztget_becsbol_lazar_janos

17 megjegyzés:

  1. Az tényleg borzasztó lenne, tekintve hogy Bécs évek óta a világ legélhetőbb városa.

    (Persze egy ilyen rangsor nem sokat ér, de valamit azért mégiscsak jelez.)

    VálaszTörlés
  2. Bárcsak Bécs lenne Budapestből, de épp ma reggel olvastam, hogy Orbán ezt 2030-ra, Matolcsy viszont 2050-re ígéri.

    VálaszTörlés
  3. Ez az ember most tényleg azzal riogat, hogy olyan körülmények között kell esetleg éljünk, mint "sógorék"-nak?

    VálaszTörlés
  4. Árpád Erdős Összeszartad magad, mi?!

    VálaszTörlés
  5. Azért ha ez volt a legrosszabb gettó amit találtak Bécsben, akkor nincs nagyon miről beszélni. :) Budapest nagy része ennél jóval rosszabb. Gondolom álltak ott egész nap, és oltári öröm lehetett, mikor sikerült lekapni azt a turbános szakállas csókát, akit asszem 2x is mutatnak, meg a 2 fejkendős csajt. Aztán beszél a kosz piszokról. Ez az utca jóval tisztább volt sok utca ma Budapesten. De a legjobb, amikor elképzelem, hogy ez a csóka megkérdez valami bevándorlót németül, hogy milyen itt élni, az meg nem érti, de nem azért, mert nem tud németül, hanem mert annyira érthetetlen az ürge akcentusa. :) Ilyesmire láttunk már ugye példát. "Tolmácsot kérek." és hasonlók. Szóval ezer sebből vérzik ez az egész. De legalább szórakoztató... (vagy dühítő, nehéz dönteni)

    VálaszTörlés
  6. Csinálni kellene egy másik videót a Hős utca környékéről, és felrakni: "Itt bezzeg nincs migráns, ez Budapest!" címmel.

    VálaszTörlés
  7. Azaz. Én arrafelé laktam. Na, az igazi gettó.

    VálaszTörlés
  8. Egyébként hosszasan (majdnem 3 másodpercig) tanakodtam azon, több, mint háromszoros GDP / életszínvonal / fizetés mellett kibírnám-e, hogy az utcán szembejövő emberek közül minden ezredik migráns legyen.
    KI!

    VálaszTörlés
  9. Az a baj, hogy nem erről van szó. Ez az egész műsor, ami most a migránsokkal megy, egy maroknyi emberről szól, akik jóval kevesebb pénzt vittek volna el, mint amennyi elment plakátokra az adófizetők pénzéből. Mindig az a szöveg, hogy inkább lélegeztetőgépre költsünk, mint migránsokra. Na, most 10x annyi lélegeztetőgép ára elment plakátkampányra, ami sima kormánypropaganda, semmi több. Ehhez nincs semmi köze sem a migránsoknak, sem a Sorosnak, sem az ENSZ-nek (talán a gyíkemberek még szóba jöhetnek). Ez simán a hatalomról szól, ezek meg simán mindenkit hülyére vesznek. Az unió tol ide egy rakat pénzt, mást nem nagyon tud tenni, mert ugye büszke szuverén állam vagyunk, különbek mindenkinél, és mi döntjük el, mire költjük. Hogy ez a pénz aztán mondjuk nem az oktatásban landol, hanem a pajtik zsebében, az egy másik kérdés. El van itt töketlenkedve minden, és megy a mutogatás az EU-ra, hogy ezek kihasználnak, meg megszálltak minket. Annak idején mi szavaztuk meg, hogy be akarunk lépni. Eltöröltük a határokat és most szabad a pálya. Szabad verseny van. Az hogy versenyképtelenek vagyunk, szerintem jórészt a mi hibánk, és többek közt az elmaradott oktatási rendszerünk az oka. Mutogathatunk bárkire, de érdemesebb lenne kicsit magunkba nézni.

    VálaszTörlés
  10. A magadba nézést nem úgy értettem, hogy Te mint ember nézz magadba, hanem Magyarország és a választott vezetés keresse magában a hibát, ne az EU-ban. A migrációhoz is persze hogy van közünk, és én is úgy gondolom, hogy ennek az oka mi (Európa és az USA) vagyunk, de jelenlegi gyűlöletkampánynak semmi köze a migrációhoz, csak felhasználja azt. Amúgy ezen az egész ország felosztáson lassan túl kéne már lépni, és lehetne mindenki simán európai. És akkor nincs olyan, hogy de a németek jobban keresne mint a magyarok, mert nincsenek németek meg magyarok, csak európaiak, és max. annyi a különbség mint itthon hogy a fővárosban 2x annyi az átlagfizu, mint vidéken. És nincs az, hogy de trianon, meg elcsatoltak részeket, mert ha nincsenek határok, akkor kvázi visszakaptuk. És nincs olyan, hogy ez meg az az ország rajtunk élősködik, mert nincsenek országok. És akkor az sincs, hogy az EU ránksózott X migránst, mert egyszerűen csak szét lettek osztva Európában a menekültek. Rögtön minden gondunk megoldódna, ha dobnánk ezt az én országom, te országod dolgot, és egységesen Európa lennénk.

    VálaszTörlés
  11. Hawk Hawk Nagyon leegyszerűsítve látsz mindent, és érzelmi alapon gondolkodsz - ami van ahol jó, de a gazdaságban semmiképp.

    A migráns probléma mondvacsinált ügy. 2000 migránst kellene befogadnunk. Ennél sokszorta többen tanulnak nálunk egyetemeken, de pl. Orbánék a letelepedési kötvénnyel kb. 20.000 migránst hoztak be az országba, és mint kiderült azóta, a 2000 migránst is befogadták. ÉS nem dőlt össze az ország tőle. A legtöbb ember soha nem is fog velük találkozni egész életében. Nem mondom, hogy ez jó, de nem is rossz. Az a sok hülyeség, ami önlik a médiából (bogár evés, meg hogy mennyibe kerül ez nekünk, meg hogy beköltöznek az otthonainkba kb. annyira igaz, mint az uniós csatlakozáskor volt, hogy többet nem ehetünk mákos tésztát, meg tiltva lesz a görbe uborka meg hasonló baromságok. Az emberek harapnak rá, a politikusoknak meg ez kell.
    Ami meg az uniót illeti: a bér nem csak annyi, hogy "kiegyenlítik" és kész. Kell mögé egy komplett ipar, ami azt az értéket meg is termeli. Ez nem 100, vagy 1000 milliárd Ft kérdése, hanem sokkal több. Apránként jön ugyan, de amíg ennyire lopnak a politikusok (ahelyett hogy a gazdaságot fejlesztenék), ilyesmit ne várjon senki. Évek óta lehetne eurónk, ha nem az lenne a legfontosabb, hogy Matolcsy tudjon trükközni az alapkamattal, meg hogy senki ne lásson bele a Nemzeti Bank működésébe. Sokkal előrébb tartanánk.

    VálaszTörlés
  12. Hawk Hawk A saját valuta egy valamire jó: annyit nyomtatsz belőle, amennyit akarsz, és úgy tetszés szerint tudod szabályozni az inflációt. Amit euróval nem tudsz megcsinálni, mert szigorúan kötnek a szerződések amikor csatlakozol a rendszerhez. Attól, hogy forintunk van, soha nem lesznek magasabbak a fizetések, sőt! Ha utána olvasol, Matolcsy pont azzal trükközik, ne legyen túl erős a forint. Tudod miért? Mert ha a magyar fizetések megemelkednek, akkor a nyugati cégeknek semmi érdekük nem lesz Magyarországra hozni az üzemeiket, inkább viszik máshova, itthon meg beruházások híján lecsücsül a gazdaság.

    Azt nem igazán értem, ki az a 'ti', akikkel én kiplakátolnám Amerikát. Megmondom őszintén, eszem ágában nem lenne Amerikában plakátolni, de ezek szerint te sokkal jobban ismersz engem, mint én magamat. :)

    Hogy miért nincsenek a lopásokból ügyek? Mert kb. mindenki érintett benne, aki ügyet csinálhatna belőle. Érdekes módon hazánkban gyakorlat lett a szerződések titkosítása, eltüntetése, a közbeszerzések pályáztatás nélküli odaadása haveroknak.
    Azt elhiszem, hogy alkalmazotti szinten nehéz akár egy számítógépet is beszerezni - miután a működésre szánt pénzeknek általában nyoma vész, a tényleges kiadásokra már nem jut.
    24.hu - Elsikálta az ügyészség a Klik 1,2 milliárdos bukást hozó szoftverügyét

    Ilyesmikre gondolok: egy csomó pénz ment el gyakorlatilag a semmire. Informatikus vagyok, nagyjából tudom, egy-egy ilyen szoftver elkészítése mennyi munkát igényel. Ha megpróbálnál utána járni, mégis hova tűnt a pénz, nem hiszem, hogy sikerrel járnál.
    És az olyan csodákban sem hiszek, hogy Simicska Lajosból vagy Mészáros Lőrincből hirtelen előbújik az üzleti zseni, csak érdekes módon mindig akkor, amikor a jóbarátjuk éppen a miniszter elnök.

    Csak picit gondolj bele, azokkal a közbeszerzésekkel, amelyek ezeknek az embereknek a cégeihez kerülnek, mennyi más magyar cég esik el a lehetőségtől. Nem csoda, hogy ahol nincs ilyen, ott jobban megy a gazdaság és lehagynak minket.

    VálaszTörlés
  13. Hawk Hawk csak végig kell nézni az emberiség történelmén, mogy mit okoztak a kényszerített dolgok (sajnos van elég sok példa az indián rezervátumoktól Hitleren át akár a szocialista kitelepítések és "lakosságcsere".
    Meg amikor hagyták, hogy az emberek többé-kevésbé normálisan éljenek egymás mellett (Amerikában azért elég szépen keveredett mindenféle náció - mondjuk az afrikaiak nem önszántukból - aztán egy eléggé erős nemzet született belőle, és nem lehet azt mondani, hogy elvesztek volna a nemzetiségi kultúrák.

    Szóval szerintem semmiféle társadalmi összetételt nem kell "megvalósítani", egyszerűen hagyni kell az embereket egymás mellett békében élni. Akár fekete a bőre, akár ferde a szeme, akár turbánt visel, mindegyik EMBER.

    VálaszTörlés
  14. Már megbocsáss, de ez amit így most leírtál, az hülyeség - nem tudok rá mást mondani.
    Egyrészt, nem az EU hozza ide az elavult autóikat, hanem a magyarok mennek ki, vásárolják fel az autókat amiket kiválasztanak, és hozzák haza. Kint ugyanolyan autókereskedésben veszik meg őket, ahol megvehetik német, belga, holland, francia emberek is. Ezért az EU-t hibáztatni butaság.

    Másrészt, az EU nem járdára meg szökőkútra ad pénzt, hanem van egy EU által biztosított keret - ez tematikájában többfajta lehet, de nagyon tág határok között, olyan sehol nem szerepel benne, hogy "járdafelújítás", legfeljebb kistérségi felzárkóztatás és hasonlók -, amivel kapcsolatban a Magyar Kormány ír ki konkrét pályázatokat, azokon lehet indulni egy pályázattal és elnyerni elnyerni a pénzt. Az, hogy a kormány olyan pályázatot ír ki, illetve szökőkútra, járdára ítél oda pénzt, nem az EU hibája, hanem a magyar kormányé (személyes véleményem szerint nem is azt nézik, mire adnak pénzt, hanem azt, hogy ki nyújtotta be a pályázatot.

    Ha kicsit utána nézel, az elmúlt években Magyarországra több pénz érkezett, mint amennyi annak idején a Marschall-segély volt. Ez az Orbán kormány egyik fő bűne, hogy úgy tüntette el ezt a pénzt, hogy abból az ország gazdasága gyakorlatilag semmit nem ment előre.
    Persze sokkal könnyebb az EU-ra mutogatni, mint önmagunkba nézni...

    Ajánlott olvasmányok:
    atlatszo.blog.hu - Az EU-pénzek elosztása – több szökőkutat a főterekre!

    https://transparency.hu/wp-content/uploads/2018/03/Fekete-k%C3%B6nyv.pdf

    VálaszTörlés
  15. A magyar fizetéseket nagyrészt szintén a magyar kormány dönti el. Ő állapítja meg a minimálbért, a nyugdíjat, a közalkalmazottak fizetését (hazánkban minden ötödik ember ilyen), a segélyeket (gyes, gyed), a munkára rakódó adókat.
    Hogy egy multi mennyit fizet, azt meg ő dönti el, illetve a piac határozza meg. Nem véletlenül versenyeznek a volt szocialista országok a nyugati cégek beruházásaiért, mert bizony ahol sok ilyen cég van, ott magasabbak a jövedelmek. Élhetnél nyugodtan Bulgáriában is, ahol közel sincs jelen annyi multi, mint hazánkban, és kaphatnád az ottani béreket. Vagy ami a szocializmusban volt, abba végképp nem tudtak beleszólni a nyugati "kizsákmányolók". Vagy ott van egész Ázsia, Afrika.
    Szóval ez a "harmad annyiért dolgozott az uniónak" szöveg nagyon demagóg, és szűk látókörű, már ne is haragudj. Esetleg olvass utána, nézz vissza, mi is volt 2008-2010-ben, amikor jött a válság. Hazánkat szinte semennyire nem érintette a bankválság, leginkább abban éreztük a hatást, hogy az EU-s cégek nem tudták eladni a termékeiket nyugaton, így aztán szépen visszavették a termelést - nálunk is. Na most szépen gondold végig mi lenne, ha nem visszavennék a termelést, hanem beszüntetnék - azzal hogy kivonulnak...
    Egyébként ezek a cégek PÉNZ hoznak ide. Ugyanis ide jön kintről az alkatrész, nyersanyag, meg a pénz, amit a munkásnak fizetnek, aki összerakja, majd kiviszik a (fél)kész terméket az országból. A pénz viszont (amit munkabérként fizetnek ki) itt marad.

    De ha neked ez nem tetszik, lépjünk ki az unióból. Igazából rohadtul megérdemelné az ország, hogy az EU kirúgja, majd 3 év után azt mondaná, visszajöhettek, ha 95%-os népszavazáson megszavazzátok.
    Mondjuk előtte elhúznék innen én is a családommal.

    VálaszTörlés
  16. Szerintem próbáld felfogni, hogy miden országban a béreket az ország egy főre eső GDP-je határozza meg. Itt egy lista:
    hu.wikipedia.org - Országok egy főre jutó GDP szerinti listája (nominális) – Wikipédia


    Magyarország 12e, Csehország 17e, Ausztria 43e, Németország 41e.

    Egy ország GDP-jét pedig a saját gazdaságpolitikája, infrastruktúrája, oktatása növeli vagy csökkenti. Az az ország, amelyik szökőkutakat, stadionokat, kastélyokat épít üzemek, energiakorszerűsítés, jól kiképzett munkaerő (élethosszig tanulás, új technológiák) helyett, az bizony nem nagyon fogja növelni a GDP-jét.

    Ha ezeket nem érted, ellenvetésed van, vagy vitatkozni akarsz, esetleg azt hiszed a fenti táblázatot Soros György tölti ki előre, hogy kibasszon a hátul levő országokkal, akkor tanulj közgazdaságtant - nem kell egyetemre menni, vannak nagyon jó könyvek is a témában.

    Én elhiszem, hogy neked rögeszméd, hogy az EU kizsákmányol minket, és ha összeszoroznak neked 3 számot, akkor hatalmas értékek jönnek ki, de ennél a közgazdaságtan picit bonyolultabb, nem véletlen oktatják évekig az egyetemeken. ha szeretnél a dolgok mélyére látni, van rá lehetőséged: tanulj! Ha nem szeretnél, akkor meg békélj meg avval a helyzettel amiben vagy - én nem foglak győzködni, mert van értelmesebb dolog is, amivel el tudok tölteni az időmet (pl. tanulok, képezem magam, és ugyanarról a hírről elolvasok többfajta véleményt is, hogy tisztábban lássak).

    VálaszTörlés