2018. október 14., vasárnap

Open Google Plus

Open Google Plus

Felmerült bennem a gondolat, hogy a Google Plus megszűnése után mennyire lenne nehéz azt a felhasználóknak maguknak hosztolni.

https://medium.com/@thebojda/open-google-plus-b283c9b6b97d
https://medium.com/@thebojda/open-google-plus-b283c9b6b97d

4 megjegyzés:

  1. Tetszik!

    Igazából az alap Diaspora is egy jó alternatíva, csak nem igazán használja senki. Nekem jobban tetszik, mint az őselefánt.

    VálaszTörlés
  2. Engem ott a Ruby riasztott el. De a protokollja jó, vagy jó alap lehet.

    VálaszTörlés
  3. Ennek a rendszernek egy nagy hibája van: keresni benne - olyan nyilvános hozzászólások között, ami nem az ismerőseidtől származik - gyakorlatilag lehetetlen. (Nem lehet előre felindexelni, és userenként akár más-más gépről kell(ene) összeszedni a tartalmakat.)

    VálaszTörlés
  4. Igen, ezen én is agyaltam, de ami bekerült a newsfeed-edbe valahogy, azt helyben le tudod indexelni, és tudod keresni. Ami meg publikus információ, de nincs a newsfeededben, azt meg elvileg simán weben Google-el keresheted. És igazából ez a felosztás igaz Facebookra is. Arra kereshetsz, ami publikus (itt Google-el kereshető), vagy amit van jogod látni (bekerül a newsfeed-edbe vagy az RSS-en, vagy ezen a mail szerű csatornán, és magadnak indexeled). Szóval ez így szerintem működőképes. Annak idején amúgy gondolkodtam ilyenben is, hogy egy ilyen open source plugin mellé üzleti szolgáltatásnak fel lehetne húzni egy keresőt. Illetve olyanon gondolkodtam, hogy sima RSS csatornákat (hírportálok) is behúzhatnál a feed-edbe, és ennek az intelligens szűrése (mi érdekel téged) lehetne még fizetős szolgáltatás.

    VálaszTörlés