2012. január 13., péntek

Ügyes, és hiánypótló is szerintem.

Ügyes, és hiánypótló is szerintem. Windows a felhőben ... Előbb utóbb várható volt, hogy valamilyen módon át kell kerülnie ennek is oda. Így megnyílik a Win-es világ az iPad-ek, Android eszközök, TV-k, stb. számára is. Hosszú távon szerintem ez lesz a Windows helye. Talán a desktop PC mint olyan meg is szűnik idővel ...

Originally shared by Lars Fosdal

Windows on iPad, take 2: OnLive will now rent you Windows 7 with MS Office for use on your iPad, with support for Android, Mac, PC(!), and TV's coming!
The kicker? The simplest version with 2GB storage is Free!
OnLive Desktop Standard ( FREE )—Available Now!
As-available* access to your multi-touch OnLive Desktop, preloaded with Microsoft Word, Excel®, PowerPoint®. Get the free OnLive Desktop App.
2 GB of secure cloud storage, appearing as your Documents folder on your OnLive Desktop

OnLive Desktop Pro (starting at $9.99/month)—Coming Soon!
Priority access to your multi-touch OnLive Desktop, preloaded with Microsoft Word, Excel®, PowerPoint®
50 GB of secure cloud storage, appearing as your Documents folder on your OnLive Desktop
Cloud-accelerated Web browsing
Ability to add additional PC applications †
http://desktop.onlive.com/

2 megjegyzés:

  1. Jöhet az univerzális személyes kijelző hardver ami csak egy dologra lesz (kell csak) kihegyezve: felhő lejátszó:) Mobil operátoroknak is remek szökési pálya: erő forrás (számítási kapacitás, intelligens tér sugárzás) Ha nem kapcsolnak mehetnek a múzeumba, jöhet az egy szolgáltató Amazon, Google, Facebook esetleg Windows globális operátorok korszaka:)

    VálaszTörlés
  2. Ilyen remote desktop szerű megoldásnak akár a HTML5 is megteszi, kell nyitni egy websocketet, és canvas-al vagy webgl-el renderelni az ui-t. Bonyolultabb megoldásnak ott a Chrome native client, csak az már platform specifikus. De a technológiák már nagyjából megvannak. Minden készen áll szerintem, csak egy böngésző kell ...

    VálaszTörlés