2013. január 22., kedd

Kemény szavak, de valószínűleg nem a levegőbe beszél az öreg.

Originally shared by Laszlo Fazekas

Kemény szavak, de valószínűleg nem a levegőbe beszél az öreg. És ugye a közeli jövőben már két folyamattal kell majd foglalkoznunk. Egyfelől nő a populáció, másfelől a klímaváltozás miatt egyre több hely válhat lakhatatlanná. Tehát a növekvő populáció egyre kisebb helyre torlódik össze. Ezt pedig csak bizonyos szintig lehet kezelni, aztán jön a pokol, lázadás, háborúk, amire egyre "jobb" eszközeink vannak. Atomfegyverek, biológiai fegyverek, stb. Az esetünkben valami ilyesmit jelentene az, hogy a "természet teszi meg ezt helyettünk". Igazából ami még ennél is nagyobb gond, hogy ezzel úgy érdemben senki nem foglalkozik. Mindenki el van foglalva a politikával, árfolyamokkal, szabadalmi perekkel, olajjal, az aktuális adókkal, meg mindenféle apró-cseprő hülyeségekkel. Sőt, konkrétan a születésszabályozás kérdésében még egy nagy ellen kampány is van az egyház részéről.

http://www.origo.hu/tudomany/20130122-david-attenborough-az-emberiseg-a-fold-pestise.html
http://www.origo.hu/tudomany/20130122-david-attenborough-az-emberiseg-a-fold-pestise.html

2 megjegyzés:

  1. Kérdem én, a sivatagban hogyhogy élnek emberek?

    VálaszTörlés

  2. Én már évek óta mondom, hogy egy adott házba nem lehet több embert beterelni mint amennyi elfér, de hát mégis vannak olyanok akik ezt nem értik meg.
    Mivel az egyház is ellene van a születésszabályzásnak, azért kíváncsi lennék a téli hidegben mennyi szerencsétlent tudna a templomába összegyűjteni és etetni.... vagy annak nincs határa...? Sajnos vannak emberek akik csak szaporodni tudnak, gondolkodni nem igazán. Tisztelet a kivételnek...
    Magyarországon meg aztán ez igencsak elég sürgető
    és fontos lenne , de lehet már végleg elkéstünk, mert sokkal hamarabb kellett volna...
    Nem baj, majd a természet elintézi ezt is...

    https://plus.google.com/u/0/114219158577678387123/posts/i5z44KiJ7jL

    VálaszTörlés