2013. január 22., kedd

Kemény szavak, de valószínűleg nem a levegőbe beszél az öreg.

Kemény szavak, de valószínűleg nem a levegőbe beszél az öreg. És ugye a közeli jövőben már két folyamattal kell majd foglalkoznunk. Egyfelől nő a populáció, másfelől a klímaváltozás miatt egyre több hely válhat lakhatatlanná. Tehát a növekvő populáció egyre kisebb helyre torlódik össze. Ezt pedig csak bizonyos szintig lehet kezelni, aztán jön a pokol, lázadás, háborúk, amire egyre "jobb" eszközeink vannak. Atomfegyverek, biológiai fegyverek, stb. Az esetünkben valami ilyesmit jelentene az, hogy a "természet teszi meg ezt helyettünk". Igazából ami még ennél is nagyobb gond, hogy ezzel úgy érdemben senki nem foglalkozik. Mindenki el van foglalva a politikával, árfolyamokkal, szabadalmi perekkel, olajjal, az aktuális adókkal, meg mindenféle apró-cseprő hülyeségekkel. Sőt, konkrétan a születésszabályozás kérdésében még egy nagy ellen kampány is van az egyház részéről.

http://www.origo.hu/tudomany/20130122-david-attenborough-az-emberiseg-a-fold-pestise.html
http://www.origo.hu/tudomany/20130122-david-attenborough-az-emberiseg-a-fold-pestise.html

4 megjegyzés:

  1. Aztán a bevezető mondatot olvasta-é, aki a cikket írta?

    VálaszTörlés
  2. "Either we limit our population growth or the natural world will do it for us, and the natural world is doing it for us right now" 

    Sokáig gondolkoztam hogy legyen-e gyerekem: nagy eséllyel már az Ő generációja szembesülni fog ezzel (hogy háború, valamilyen betegség, éhhalál vagy természeti katasztrófa lesz, az most mindegy), és sokáig úgy gondoltam (most sem vagyok biztos hogy nem) felelőtlenség ilyen jövőbe belecsöppenteni Őt.

    VálaszTörlés