2013. január 31., csütörtök

Python gyerekeknek

Python gyerekeknek ... 10-éves kortól. Amúgy szerintem is a Python az a nyelv, amivel jól lehet programozást tanulni, és a könyv fejezetei alapján itt is teknőcgrafikával kezdik az oktatást, ahogy annak idején általános suliban (nagyon okos módon) nekünk is bevezették.

(Annak az embernek pedig egy hatalmas tockos járna, aki kitalálta, hogy a programozás tanulást Java-val kell elkezdeni. Fősulin kb. ki is bukott az, de legalábbis iszonyatosan megszenvedett vele, aki még azelőtt nem programozott. Azért kíváncsi lennék, ki volt az az állat, aki ezt kitalálta.) 

http://www.kurzweilai.net/python-for-kids-a-playful-introduction-to-programming
http://www.kurzweilai.net/python-for-kids-a-playful-introduction-to-programming

8 megjegyzés:

  1. Kezdeni C-n kell (egyetemen) majd johetnek az oop nyelvek... java c# c++

    VálaszTörlés
  2. Tulajdonképpen a C sem rossz választás. A Python talán azért jobb, mert ott el lehet indulni olyan fogalmak nélkül is, mint fordítóprogram, main fv., stb. " print 'Hello World' " - ez egy Python program. Aztán be lehet vezetni fv.-eket, a fordító fogalmát, és lehet továbblépni. De amúgy igazad van, már a C is alkalmas lenne kezdésre, mert annyira végül is nem bonyolult. De Java-val indítani szerintem agyrém. Ahol egy Hello World 10 soros, és szegény tanuló baromira nem érti, hogy miért kell ennyit gépelni egy vacak szöveg kiírásához.

    VálaszTörlés
  3. Jaj nekem, mért kell ebbe beleszólnom!

    Nincs olyan, hogy kell kezdeni, attól függ miért tanul valaki programozni. Nem véletlenül van olyan sok nyelv, egyik ebben jobb, másik abban. Sőt, a tanulásnál az is fontos szempont lehet mihez tud a legtöbb segítséget adni a környezet, melyikhez van a legjobb tanár, tananyag.
    Tökélestes, mindent tudó nyelvnek az ADA készült utoljára tudomásom szerint, csak aztán a PC korszak elsöpörte, még mielőtt teljesen elkészült volna.

    Aztán mindenkinek megvan a maga bogyója, én például elég nehezen tűröm a típusos nyelveket, és főleg azt, amikor valaki ezt a programozás fontos kellékének tekinti.

    #pkks  #szoftver #tanulás

    VálaszTörlés
  4. A kell itt azért szerepelt mert szeritnem fontos hogy legyen egy alap perspektíva.

    VálaszTörlés
  5. De abban szerintem mindenki egyetért, hogy valakit, aki életében nem látott programnyelvet, rögtön nyakon önteni oop-vel (Java) nem a legjobb ötlet ...

    VálaszTörlés
  6. Nem ismerem a Javat, de ismeretlenül se kedvencem :-)

    VálaszTörlés
  7. public class HelloWorld {

        public static void main(String[] args) {
            System.out.println("Hello, World");
        }

    }

    ez egy hello world, ami Pythonban

    print "Hello World"

    Nem csoda, hogy ettől falra mászik az, aki nem látott még programozási nyelvet, és nem érti, hogy minek ennyit gépelni, és mi az a public, meg class, meg System.out, meg a rakás {}, stb.

    VálaszTörlés
  8. Amúgy a Java-t szeretem, az egyik kedvenc nyelvem, csak nem tanulásra való.

    VálaszTörlés