2013. március 25., hétfő

Annak idején Egely egy TV műsorban elővett a zsebéből egy bigyót, amin pár led égett folyamatosan.

Annak idején Egely egy TV műsorban elővett a zsebéből egy bigyót, amin pár led égett folyamatosan. Mondta, hogy ő mindig hord magánál egy ilyen örökmozgót, bizonyítékul arra, hogy ez a dolog működik ...

Robert Cartman Krisztián Kovács  

http://pcforum.hu/hirek/14779/Soha+le+nem+merulo+mobiltelefonon+dolgozik+a+Nokia.html
http://pcforum.hu/hirek/14779/Soha+le+nem+merulo+mobiltelefonon+dolgozik+a+Nokia.html

14 megjegyzés:

  1. Krisztián Kovács Hát ezaz ... :)

    (Nem volt az örökmozgó, csak a laikus számára úgy tűnhet, hogy ha valami folyamatosan megy az az. Amúgy ugyanilyen "örökmozgó" a napelem is. Energia a semmiből. Kiraksz egy lapot a rét közepére, és áram jön belőle.)

    VálaszTörlés
  2. Nem hiszem, hogy sokkal több energia kinyerhető így, mint amennyi a töltő elektronikának kell :)

    VálaszTörlés
  3. Amúgy ha valaki letenne elém egy valóban működő örökmozgót, én ilyesmire gyanakodnék, hogy olyan a működése, mint a napelemnek. Mondjuk neutrínó sugárzást hasznosít. Abból is iszonyat mennyiség száguld át a földön minden pillanatban, csak nem igazán tudjuk megcsapolni.

    VálaszTörlés
  4. Pedig egyébként lassan eléggé kulcskérdéssé válik egy olcsó, zöld és viszonylag nagy mennyiségben előállítani képes energiaforrás megalkotása.

    VálaszTörlés
  5. Egy nokia fejlesztéssel foglalkozó cikkben illusztrációként miért egy iPhone-t raknak be? Amúgy az ötlet nem rossz, ha csak annyira tudnák növelni ennek a technológiának a hatásfokát, hogy érezhetően tovább bírják az aksijuk akkor már megéri sztem.

    VálaszTörlés
  6. De az nem örökmozgó, ami külső energiaforrással üzemel.

    VálaszTörlés
  7. Jéé, hogy lett az enyém az utolsó hozzászólás, mikor az előbb még első voltam? O.o

    VálaszTörlés
  8. Robert Cartman Krisztián Kovács  Persze. Iróniának szántam. :) Azért is írtam, hogy pont annyira örökmozgó, mint a napelem. És valószínűleg egy "valódi" örökmozgóról is előbb-utóbb bebizonyosodna, hogy valahonnan nyeri az energiáját. Erre írtam a neutrínókat, amiket csak véletlen vettünk észre, szinte kölcsönhatás nélkül haladnak át rajtunk. Egy csomó energiát hordoznak, de nem tudjuk megcsapolni ezt, mert annyira nem hatnak kölcsön az anyaggal. Szóval én sem gondolom, hogy az energiamegmaradás törvénye bárhol is sérülne. Ebben a neutrínós irányban még akár történhetne is valami. Mondjuk feltűnik valami új részecske, ami eddig bujkált, és valahogy talán annak az energiáját lehet hasznosítani. Ha valaki előállna egy "örökmozgóval", emiatt megvizsgálnám, mert ennek lehet egy halvány néhány ezred százaléknyi esélye is akár.

    De persze a poén az, hogy baromira nincs nekünk szükségünk sem örökmozgókra, sem semmilyen misztikus energiára. Ott van a napenergia, amiből hatalmas a túltermelés, vagy a fúziós energia, amiben megint csak hatalmas lehetőségek vannak. (Ahogyan ezeket Krisztián Kovács is írta.) Egyszerűen ezeket kellene tudni hasznosítani, és meg lenne oldva minden gondunk. És jóval nagyobb az esély arra, hogy ez sikerül, mint hogy találjunk valami új részecskét, habár ez utóbbinak sem 0 az esélye, de konvergál felé.

    Szóval NEM, ez NEM örökmozgó, valószínűleg örökmozgót nem is lehet építeni, csak fikáztam ... :)

    VálaszTörlés
  9. Vannak sokkal közelebbi megoldások is a marhasok elektromos energia előállítására. Pl:
    http://lunarscience.nasa.gov/articles/the-luna-ring-concept/
    És ha jól tudom, ez már lassan kilép a concept fázisból.

    VálaszTörlés
  10. Zsolt Menyhárt Ezeknél mindig az a probléma, hogy hogyan lövöd le a földre az energiát. Amúgy jópofa. Olvastam már erről, bár ott hatalmas geostacionárius műholdakkal írták. Ami mondjuk még ennél is jobb lenne, az a fúziós energia. Saját kis nap a hátsó kertben ...

    VálaszTörlés
  11. Krisztián Kovács a videódban a végén mikor mondja neki, hogy "Hát nem érted meg?!...." azon akkorát röhögtem XDXDXD

    VálaszTörlés
  12. Krisztián Kovács Most nézem a videót, nagyon jó. Jól összefoglalja, amit én is írtam, hogy nagyon sok valid fizika van amúgy a könyvekben, kicsit meghintve a nem korrekt dolgokkal. Igazi gyöngyszem, köszi ... :)

    VálaszTörlés
  13. Most már Egely-t is el tudom helyezni az egész rendszerben. Ő szerintem hisz ebben az egészben. Nem rossz szándékú, de téves dolgokat ír. Abban viszont valóban igaza van, hogy egy fizikai jelenséget nem lehet csupán matematikai levezetésekkel cáfolni, el kell végezni a kísérletet. Jó lenne egy olyan előadás, ahol mondjuk prezentálnának egy mérést, és az egyik oldal a fizika szerint igazolná az eredményeket, és Egely-éknek kellene belekötni, hogy az hol hibás. Valószínűleg ugyanez lenne az eredmény, csak tisztább lenne, mert ezzel így a végén megint lógva maradt a dolog. Egely-nek okos volt ez az utolsó hozzászólása. De ezt a prof is elismerte, hogy nem hülye az az ember. Sőt, talán még zseniálisnak is nevezte. Amúgy nagyon jó előadás ...

    VálaszTörlés