2013. március 25., hétfő

Már az IE is letagadja magáról, hogy IE, annyira szégyenlik

Már az IE is letagadja magáról, hogy IE, annyira szégyenlik ... :) Viszont úgy tűnik, lassan kezd felzárkózni, ami jó hír a fejlesztőknek, mert azért a felhasználók egy igen jelentős része az IE-t használja, mivel az a beépített böngésző. Csak győzzük kivárni azt a pár évet, amíg a sok szar feledni való előd kikopik ..

http://pcforum.hu/hirek/14776/Firefox-nak+fogja+alcazni+magat+az+Internet+Explorer+11.html
http://pcforum.hu/hirek/14776/Firefox-nak+fogja+alcazni+magat+az+Internet+Explorer+11.html

3 megjegyzés:

  1. Richárd Kovács Miért, a böngésző tényleges fejlesztésén kívül és a cikkben vázolt jellegű közbenső megoldásokon kívül mit lehetne még tenni? (Mármint az MS részéről.)

    VálaszTörlés
  2. Hát pl hurcolni a különböző render engineke, ahogy eddig tették, és mihamarabb kigyepálni/nem supportálni a régi verziókat, és nem valami merőben mást állítani mint ami van. Legalább ők is motiválva lennének abban, hogy a userek mielőbb frissítsenek, és 2013-ba még ne IE6-ra kelljen optimalizálni. Nem vagyok fizetett MS mérnök és ötleteket sem adok mert még ellopják azt is :). De basszus ők főzték/főzik ezt a dolgot, csak sajnos nem ők eszik meg, hanem a fejlesztők, akik tizenX éve tépik a hajukat az ilyen és ehhez hasonló "postpone" megoldásoktól.

    VálaszTörlés
  3. A végsőkig biztosítani a visszafelé kompatibilitást lenne a végleges megoldás, az vinne közelebb hozzá? Az sem motiválná a fejlesztőt, sőt, noha nyilván könnyítené a helyzetünket. Ennél az UA switch jobbnak tűnik az átmeneti időszakra. (Ekkora és ennyire heterogén felhasználóbázis mellett nem lehet hipp-hopp változásokat előidézni.)

    A korábbi verziók kivezetését ők is éppen úgy szeretnék, látják a helyzetet. Az IE6 elfelejtésére saját maguk indítottak kampányt és monitorozzák:
    http://www.ie6countdown.com/
    Targetált piacon már nyugodtan hanyagolható is lehet.

    VálaszTörlés