2013. május 23., csütörtök

Ez szerintem tipikusan az az eszköz, aminek nagyon nem érkezett el az ideje.

Ez szerintem tipikusan az az eszköz, aminek nagyon nem érkezett el az ideje. A web még nagyon nem tart ott, hogy teljesen online meg tudj oldani mindent.

http://index.hu/tech/2013/05/24/chromebook_pixel/
http://index.hu/tech/2013/05/24/chromebook_pixel/

12 megjegyzés:

  1. Mert webes alkalmazásokkal nem is lehet, csak weben elérhető virtuális gépekkel. De még egyiknek sincs itt az ideje, az igaz, csak közeledik.

    VálaszTörlés
  2. Talan nem veletlenul kezdett el gigabites sebessegu internet halozatot kiepiteni es arulni a Google. Az az erzesem hogy mindig egy par evvel elorebb jarnak terveikkel mint a valosag, viszont a probanyulakra szukseg van a teszt idoszak alatt.

    VálaszTörlés
  3. és mi az amit egy átlag felhasználó nem tud megoldani online?

    VálaszTörlés
  4. Ferenc Czina Majdnem mindent meg tud. De mondjuk egy hosszabb dokumentumot rendesen megszerkeszteni és nyomtatni már macerás, a Gdrive nem is tudja. A MS 365 (vagy mi a neve most) lassú, a ZOHO nem tud rendesen magyarul és szintén elég lassú (volt, amikor néztem), és olykor szétesnek a böngészőban.

    VálaszTörlés
  5. Ha a "creator" kategóriába esel, akkor ez a gép nem túl jó, de ha a "consumer" kategóriába, akkor ez egy remek kis gép.

    Van egy nem-pixel Chromebookom, és miután sikerült egy chroot-olt ubuntut felrakni rá, JVM-el és Dart Editorral már egészen használhatóvá vált, de addig csak mint sokadik kütyüt lehet elképzelni, nem mint főgépet.

    VálaszTörlés
  6. De te is azzal kezdted ezek szerint, hogy Ubuntut tettél rá. :)

    VálaszTörlés
  7. Igen, de azért, mert a "creator" felhasználása érdekelt :). pl. a szüleimnek 95%-ban megfelelne out-of-the-box (ha lenne rajta skype is).

    VálaszTörlés
  8. Nekik meg túl jó szerintem egy ilyen hardver. Egy ilyen 60 000 Ft-os netbookot kis kijelzővel, meg egy billentyűzettel, 3G modemmel el tudok fogadni, de egy retina kijelzős erőgép levelezésre, meg böngészgetésre soknak tűnik.

    VálaszTörlés
  9. A fotók tényleg szépek a kijelzőn, és van mellé 1T tárhely. Nem rossz konstrukció, csak az a baj vele, hogy tipikusan a "remek második gép" kategóriába esik.

    VálaszTörlés
  10. Fotó nézegetésre azért nem vesz az ember ilyen gépet. Az 1T tárhely jó, de nem igazán van szerintem amire ki tudod használni ezt a konstrukciót. Végül is ja, ez olyan "második gép", de annak meg túl jó.

    VálaszTörlés
  11. nem is akar több lenni, a chromebook célcsoportja az olyan amerikai akinek az otthonában ott figyel az asztali mekintos amit szükség esetén el tud érni távoliasztallal

    VálaszTörlés
  12. Az 1T tárhelyen (ami fizetőssé válik 3 év után) sokat ront, hogy a Flickr most ingyen ad annyit. Ráadásul fotóban a Flickr jobb, mint bármelyik másik tárhely, azt hiszem, mert használni nem nagyon használom egyiket se.

    VálaszTörlés