2013. július 19., péntek

Sokszor jön elő ez a dolog, hogy a jövőben nem kellenek majd programozók.

Sokszor jön elő ez a dolog, hogy a jövőben nem kellenek majd programozók. Annak idején én is gondolkodtam rajta, hogy lehetne-e ilyen rendszereket fejleszteni. Speciális területekre szerintem lehet ilyesmit csinálni (ahogy a példában is említették), de általános megoldást, ami teljesen feleslegessé tenné a programozókat, nem hiszem hogy lehet készíteni. A programozáshoz azért kell egy megfelelő látásmód, algoritmusokká kell tudni alakítani a feladatokat. Ez pedig nem annyira nyelv, vagy eszköz kérdése. 

http://prog.hu/hirek/3276/Munkanelkulive+tehetik+a+programozokat+a+MIT+uj+termeszetes+nyelven+alapulo+fejlesztoeszkozei.html
http://prog.hu/hirek/3276/Munkanelkulive+tehetik+a+programozokat+a+MIT+uj+termeszetes+nyelven+alapulo+fejlesztoeszkozei.html

1 megjegyzés:

  1. "algoritmusokká kell tudni alakítani a feladatokat" itt a lényeg. Ha nem is minden feladatra igaz, de többnyire. És ehhez képest teljesen mindegy ez milyen nyelven történik.
    Amúgy az a törekvés, hogy "értelmes mondatokkal" lehessen a programnyelven is leírni az utasításokat nyelvek sokaságát tette, ennek a bugyuta ötletnek köszönheti mind a mai napig az SQL a rettenetes szintaktikáját és terjengősségét. De sok más nyelv is küzd ilyen problémával, csak azok talán kevésbé fontosak.
    Viszont az ilyen eszközök igen hamar jó segédeszközzé válhatnak a programozók kezében. Akik persze nincsenek, mert a programozásnak is több része van. Van például programtervező és kódoló. Utóbbi munkája tényleg jól kiváltható lehet, mert elég gépies munka.

    #pkks #programozás

    VálaszTörlés