2013. augusztus 18., vasárnap

Igazából az egész szerintem arról szól csak, hogy lehet-e majd húsnál olcsóbban ugyanolyan jó műhúst előállítani,...

Igazából az egész szerintem arról szól csak, hogy lehet-e majd húsnál olcsóbban ugyanolyan jó műhúst előállítani, vagy nem.

http://chikansplanet.blog.hu/2013/08/15/71_megolheti-e_a_muhus_a_husipart
http://chikansplanet.blog.hu/2013/08/15/71_megolheti-e_a_muhus_a_husipart

3 megjegyzés:

  1. Olcsóbban ugyanazt a minőséget? Gyanítom, hogy nem. A természet rohadt hatékony ebben. Nehéz lesz lepipálni. Emellett persze drukkolok nekik.

    VálaszTörlés
  2. Ugyanaz a minőség nekem egyelőre eléggé kizárt kategóriának tűnik.

    Még a természetes módon élőállatként tenyésztett húsok között is nagy eltérés van, fajta szerint is, nagyüzemi, háztáji tartás, az adott évben a takarmány minősége vagy időjárás szerint is.

    Nekem még távolinak tűnik, hogy egy igazán jó steak, sülthusi egyenértékű tudjon lenni a vágóhídról és a petricsészéből.
    Esetleg virslinél működhet, de az már ma sem szokott túl sok húst látni.

    VálaszTörlés
  3. Nekem azért nem triviális a dolog, mivel így nagyobb ráhatásunk lehet a hús fejlődésére, pöccre beállíthatjuk a tápanyagokat, a növekedést, stb. Így talán tudunk majd valami még finomabbat csinálni.

    Az is igaz, hogy a természet baromi hatékony, de itt is a természet növeszti a húst. A végső folyamat is biztos baktériumokkal, enzimekkel, stb. dolgozik majd. Összeöntik a cuccost, kicsit rázzák, pakolják, nyomtatják, stb. de alapvetően úgy magától, az összetevők alakítják ki a húst.

    De szerintem is odébb van ez még, nagyon odább.

    VálaszTörlés