2013. december 29., vasárnap

A kedvenc témám ... :)

A kedvenc témám ... :)

http://www.origo.hu/tudomany/20131219-matrix-virtualis-valosag-kvantumszamitogep-szoftverei-vagyunk.html

(ez meg az én írásom, annak, akit érdekel: http://lf.estontorise.hu/archives/305)
http://www.origo.hu/tudomany/20131219-matrix-virtualis-valosag-kvantumszamitogep-szoftverei-vagyunk.html

2 megjegyzés:

  1. A cikk már máshogyan eljutott hozzám. Viszont az írásod érdekes volt, köszönöm. :) Lakótárssal elmélkedtük rajta kicsit. Neki gondja volt vele hogy a nem determinisztikusságot nagyon ekvivalensnek állítod be a kvantum mechanikával, legalább is egy-két mondat erre utal. De szerintem még ettől függetlenül is tök érdekes amiről írsz és logikusnak tűnik is :)

    Az rémisztő egyébként hogy a napokban szembejött a Transcendence film trailerje. Ami beindította az agyamat mert tök érdekes, kapcsolódó témájú. Erre jött ez az Origo-s cikk, majd a Te írásod :) Mi van ha ezt is csak az a gép szimulálta ami engem kiszolgál egy virtuális valósággal? :) Tök jó. Lehet ezen agyalni sokat.

    VálaszTörlés
  2. Tényleg kedvenc témád, és jót agyaltunk már az írásodon korábban is. És tényleg jó kis agyalós téma, függetlenül attól, hogy a vizsgálata pont úgy kívül esik a tudomány területén, mint bármely teremtéstörténet, mely valami mindenhatót feltételez. Mondjuk lehet egyet lépni a tudományos vizsgálat felé, ha feltételezzük, hogy a modell kezdeti paramétereit beállította az alkotója és aztán magára hagyta, de igazából ez csak amolyan szépségflastrom.

    VálaszTörlés