2013. december 28., szombat

Ha ezt így meg tudják csinálni, akkor az nagyon durva.

Ha ezt így meg tudják csinálni, akkor az nagyon durva. Márpedig ha előrendelni lehet, akkor jó eséllyel meg tudják. Lehet eldobálni a telefont, notebookot, tabletet, stb. és jöhet a valódi argumented reality. Ha csak időközben nem jön valami még sokkal durvább technológia (agyi implantátumon kívűl mást nem nagyon tudok elképzelni, attól meg még messze vagyunk), akkor szerintem a következő pár év kütyük terén a szemüvegekről fog szólni ...

https://www.spaceglasses.com/

MetaPro: 15 times the screen of Google Glass

#blog  
https://www.youtube.com/watch?v=LuMv29nKo2k

11 megjegyzés:

  1. Mondjuk nem biztos, hogy nyugodt szívvel befeküdnék egy műtőbe, és hagynám, hogy megpiszkálják a szemem. :)

    VálaszTörlés
  2. Alapvetően ezt látássérült embereknek találták ki, hogy lássanak. Hidd el, ők szívesen befeküdnének, Magyarországon is. Aztán úgy járunk, mint az egyéb protézisekkel: ezt is tiltják majd, mint a "rugólábat" a normál olimpián, merthogy sokkal gyorsabban lehet vele futni, mint az igazi emberi lábbal :)

    VálaszTörlés
  3. Mondjuk a promóból nem derül ki, hogy kell hozzá egy i5 procis pocket pc is, a szemüveg maga csak a periféria, az IO.
    Plusz a weboldalon két termékképen is azt látom, hogy a jobb szárából fixen zsinór lóg.

    VálaszTörlés
  4. Ezek szerintem apróságok. Valszeg fog menni BT-on is mobiltelefonnal. Vagy ha nem, akkor a v2-es, ami fél évre az első után jön ki. Az irány a lényeg.

    VálaszTörlés
  5. Persze, a fejlődés ütemét tekintve ezek nem megoldhatatlanok, csak a cucc jelenleg azért még úgy tűnik nem felel meg a promós képnek, hogy egyszerűen felkapom az asztalról és wow.

    VálaszTörlés
  6. Szerintem egeszen addig amig egy szemuveget kell viselni a cel erdekeben ez nem fog elterjedni.

    VálaszTörlés
  7. Önmagában a szemüveg form faktort nem érzem feltétlen akadálynak. HA kellően könnyű és zsinór nélküli. Ez viszont még így is 180g, hogy sem a központi egység sem az áramellátás nincs benne.

    Emiatt a Google féle megoldást szélesebb körben is kelendőbbnek tippelném, ezt meg egyelőre szűkebb kör „játékának" gondolom. Aztán a technika fejlődésével - s itt elsősorban HW-re gondolok - ezt a területet is „ki fogják maxolni".

    Viszont ugyanúgy csak kiegészítő eszközként tudom elképzelni, csupán újabb eszközkategória.

    VálaszTörlés
  8. Meg ezt a gesztusvezérlést ki kell még találni rendesen. Elég tré UX és nem elég univerzális. 3D manupuláció bármilyen force feedback nélkül igencsak nehézkes.

    VálaszTörlés
  9. Hát, lehet olyanokat, hogy direkt az asztalra pozicionálod a billentyűzetet, hogy lehessen mit nyomkodni, meg el tudok képzelni valami kesztyűt is, ami kicsit visszafogja az újjad, hogy legyen feedback. Biztos kitalálnak erre is valamit. Meg úgy kell kialakítani az UI-t és az alkalmazásokat. Ha van hangvezérlés, akkor nem annyira van szükség 3D maipulációkra. Mondjuk ha programozni akarsz, vagy szöveget, fotókat, stb. szerkeszteni, arra kényelmesebb lesz valami hagyományosabb eszköz, de böngészni, csetelni, Facebook-ot, G+-t használni, híreket olvasni, stb. tehát az átlag felhasználásra szerintem ez már alkalmas lehet.

    VálaszTörlés
  10. Ez a billentyűzet dolog taktilis feedback nélkül használhatatlan. Akkor már inkább hangfelismerés. Kesztyű okés, de az plusz egy periféria. Ha már minimál a felhasználás akkor inkább valami minimál gesztusrendszerben kéne gondolkozni, amit az eszköz is könnyen értelmez. Bólintások, szemmozgás, stb.

    VálaszTörlés