2014. február 14., péntek

Lehet, bele kéne fogni egy ilyenbe.

Lehet, bele kéne fogni egy ilyenbe. A mellett, hogy olcsó, még hangulatosabb is, mint sok luxuslakás, ami ennek sokszorosába kerül.

http://www.life.hu/csalad/20130709-dombhaz-egymillio-forintbol-akar-magyarorszagon-is.html
http://www.life.hu/csalad/20130709-dombhaz-egymillio-forintbol-akar-magyarorszagon-is.html

7 megjegyzés:

  1. Csak nem kapsz rá építési / lakhatási engedélyt szerintem :/

    VálaszTörlés
  2. És ha hivatalosan borospincének építem, vagy valami? :)

    VálaszTörlés
  3. Nem engedélykötelesek a következők:

    Nem emberi tartózkodásra szolgáló építmény építése, bővítése, melynek mérete az építési tevékenység után sem haladja meg a nettó 50 m3 térfogatot és 3,0 m gerincmagasságot.

    A 6,0 m vagy annál kisebb magasságú, a 60 m3 vagy annál kisebb térfogatú siló, ömlesztettanyag-tároló, nem veszélyes folyadékok tárolója, nem veszélyes anyagot tartalmazó, nyomástartó edénynek nem minősülő, föld feletti vagy alatti tartály, tároló elhelyezéséhez szükséges építmény építése, meglévő felújítása, helyreállítása, átalakítása, korszerűsítése, bővítése.

    forrás: http://www.epitesijog.hu/altalanos-tajekoztatok/epitesugyi-engedelyezes/144-mihez-nem-szukseges-epitesi-engedely

    Tehát 50, vagy 60 köbméterig hazudhatod, hogy borospince, ami 2m-es belmagassággal számolva, 30 négyzetméter. Az nem sok, bár azt nem írja a szabályzat, hogy hány ilyen épületet építhetsz egymás mellé :D

    VálaszTörlés
  4. Valahol olvastam olyat is, hogy ha föld alatt van, akkor nem kell rá engedély. Ez meg ugye végül is ott van.

    VálaszTörlés
  5. Hát én drukkolok neked erősen, sőt akár szívesen be is segítenék megcsinálni!
    Bennem is régóta fel-fel merül egy ilyesmi "earth house" kuckó építésének a vágya, de sajnos nekem még az sem megoldott, hogy hova építeném fel.

    VálaszTörlés
  6. Nekem sem :) Valszeg asszony sem csipázná a dolgot, hogy "egy pincében éljünk", pedig amúgy tök hangulatos. Szóval bár játszok a gondolattal, nem hiszem, hogy lenne belőle valami. Magamban érzem rá az affinitást, meg így programozás mellett kicsit vágynék is valami olyanra aminek valami "kézzel fogható" eredménye lenne. Én szívesen nekiállnék fűrésszel, lapáttal, meg minden, és ez lenne a hétvégi program, hogy házat építünk. Közben minden lépést, tervrajzot, költséget, stb. pontosan bloggolnék, hogy bárki megcsinálhassa magának. Meg útközben is a tapasztalatokat, mire kell figyelni, buktatók, stb. Ráadásul mivel otthonról dolgozok, kereshetnék valami kis falut a környéken, ahol bagóért kapok telket. Csak víz áram, meg net kell. De az erős ellenlobbi miatt szerintem elbukik a projekt. :)

    VálaszTörlés
  7. Hangyák, egerek imádják a szalmát.

    VálaszTörlés