2014. április 23., szerda

Egy prezentáció arról, hogy miért érdemesebb C-ben JavaScript kódot írni, mint JavaScriptben ...

Egy prezentáció arról, hogy miért érdemesebb C-ben JavaScript kódot írni, mint JavaScriptben ... 

http://kripken.github.io/mloc_emscripten_talk/#/
http://kripken.github.io/mloc_emscripten_talk

7 megjegyzés:

  1. Ajánlom majd megnézni esetleg a #Duetto -t... a mlockjs14-en Alessandro Pignotti _(i hope I mentioned the right man =D)_ tartott egy nagyon érdekes előadást a C++-ról webre.

    Én aki nem szeretem a C++-t, még nekem is megtetszett és nagy érdeklődéssel figyeltem, hogy milyen jól meg van oldva a szerver-kliens kommunikáció úgy, hogy egy gramm JavaScript kódot nem ír az ember.

    Duetto: http://www.leaningtech.com/duetto/

    VálaszTörlés
  2. Jó kis cucc ez is. Mondjuk C++ nekem sem annyira szimpatikus. Nekem inkább a Google féle full Java-s megoldás (Java server + GWT) szimpatikus. Gondolom GWT is van ilyen hatékony, mivel ugyanolyan típusos nyelv. Mondjuk érdekes lenne megnézni pár benchmarkot.

    VálaszTörlés
  3. Nekem a Java még a C++, meg a BASIC, de még az ADA alatt van valahol... Jó messzire

    VálaszTörlés
  4. Ja, tom hogy te nem csipázod ... :)

    VálaszTörlés
  5. Mondjuk arra kíváncsi lennék a tech demókon kívül használja-e bárki is komolyabban már az Emscripten-t termékben. Én legutóbb szerettem volna ffmpeg-et forgatni vele hogy valami komolyabb böngészős audió lejátszót csináljak ami nem csak az adott browser kénye-kedvének megfelelő kodekeket ismeri. Nem jutottam vele messzire, egyrészt nem vagyok erős C-ből, másrészt itt is borzasztóan alja munka a JS<->C bridge-et megírni. JNI-t is ezért rühellem Java-nál.

    VálaszTörlés
  6. GWT-nél ez elég jól meg van csinálva, könnyen be lehet tenni js-t a Java alá.

    VálaszTörlés
  7. A GWT-nél engem megőrjített a compiler lassúsága pár évvel ezelőt. Még a dev server is borzasztó lassú. Pont ezt a fajta overhead-et próbálom elkerülni fejlesztésnél amikor a tool-okra kell várni (pl. Liferay akár egy-két perc is lehet mire elindul).

    A Java kommentekbe szúrt JS betét elmegy de ettől még egy elég nagy hack :D

    A Dart tűnik szimpatikusabbnak, bár éles projektben még nem volt alkalmam kipróbálni, csak hobbi projektben. Típusos nyelv de fejlesztés időben olyan mint a js ha Dartium-ban dolgozik az ember: F5 és már ott is az új változat.

    Egyébként én is Java-ban fejlesztek. Bár ahol lehet már Groovy-t próbálom alkalmazni, sokkal kevesebb a zaj.

    VálaszTörlés