2014. április 22., kedd

http://themindunleashed.org/2014/04/car-runs-100-years-without-refuelling-thorium-car.html

http://themindunleashed.org/2014/04/car-runs-100-years-without-refuelling-thorium-car.html

Thorium Forum 
http://themindunleashed.org/2014/04/car-runs-100-years-without-refuelling-thorium-car.html

13 megjegyzés:

  1. Jaja, ha megszorítanak a terroristák, leveszed róla az alumíniumfóliát, ami árnyékolja a sugárzást, kiveszed belőle a gátlókat, amik szabályozzák a maghasadást, és egyszerűen rájuk vezeted a kocsit :D

    VálaszTörlés
  2. Vagy egy gombnyomás és pukk. Esetleg bumm. Csak tud annyit, mint egy gránát.

    VálaszTörlés
  3. Apropó, áráról nem sok infó van ugye? :D

    VálaszTörlés
  4. Azt mondják, hogy nem fogják a kocsit gyártani, mert az autó-üzletág nagyon ellene van. Inkább Széles Gábornak csinálnak konkurenciát.

    VálaszTörlés
  5. Este meg beáll a garázsba és feltölti a házat. :D

    VálaszTörlés
  6. Én inkább fordítva tudom elképzelni amúgy. Minden háznak lenne a kert végében egy saját erőműve, amiről megy minden, és még az elektromos autót is lehet tölteni. Így el lehetne felejteni a központi energiaszolgáltatást annak minden nyűgével együtt.

    VálaszTörlés
  7. Mondjuk ha kocsiba motor méretben meg tudják valósítani a thoriumos cuccot kellően biztonságosan, akkor ésszerűbbnek tűnne akku hegyek helyett. Feltéve, ha akkura nem találnak ki valami  bődületesen hatékonyat.

    Bár nekem mindkettő elég utópisztikusnak tűnik, nem vagyok benne biztos, hogy a sok pici kockázati tényező jobb vagy kezelhetőbb a néhány nagynál.

    VálaszTörlés
  8. A videót megnézve a kocsi nem több egy design tervnél, a tóriumos dolog pedig megállt ötlet szinten (nem véletlenül nem szerepel az autó a videóban). Elég sok problémát felvet a dolog, pl. mi történik egy komolyabb balesetnél (nyugodtan be lehet kalkulálni hogy kamion vagy vonat megy át egy ilyen autón), maga a meghajtás nyilván akumlátort igényel, mert nem hinném hogy a tóriumos generátort közvetlenül lehetne szabályozni a gázpedállal. Valamint ha gőzturbina van benne, az igényelne némi vizet is - nem is keveset (ezt talán hűtéssel vissza lehetne nyerni, de az külön szerkezet.

    Egyébként létezik olyan autó, amit 100 évenként (sem) kell tankolni: A minden páratlanadik évben megrendezésre kerülő World Solar Challenge versenyen (Ausztráliát átszelő több ezer kilométeres verseny napenergiával működő járműveknek) az átlagsebesség 100 km/h körül jár, és a járművek egyhuzamban teszik meg a távot (a szabályokban nem vagyok teljesen biztos, de nagy szerepe van annak, hogy mennyit töltenek az akumlátorokba vagy használnak fel azonnal, a lényeg, hogy legalább részben sötétben is mennek).

    VálaszTörlés
  9. Egy honlapot nem tudnak csinálni, nemhogy thoriumos autót :D http://laserpowersystems.com/thorium-car/lps-car

    Még koncepciónak is kevés, amit fel tudnak mutatni.

    VálaszTörlés
  10. Régebben is láttuk már egyébként ezt a designt, de akkor még szó nem volt ilyen meghajtásról.

    VálaszTörlés