2014. május 19., hétfő

Fú, ez nagyon okos kis cucc.

Fú, ez nagyon okos kis cucc. Aki Androidra fejleszt, annak szerintem tetszeni fog, de aki csak simán java fejlesztő annak is hasznos lehet látni, hogy milyen jól ki lehet használni az annotation-öket. Csak össze kell hasonlítani a 2 kódot méretre és átláthatóságra.
http://androidannotations.org/

3 megjegyzés:

  1. Mi ebből élünk PHP alatt :D Legalábbis a cégnél. Kicsit felturbóztam az annotation kezelőt és kvázi egy csomó tesztelés kiesik + még sok más.

    /**
         *@Route("/category/delete/{categoryId}.json", name="internal_category_delete")
         *@Rights({"ROLE_ADMIN","ROLE_DELETE_CATEGORY"})
         *@Method({"GET"})
         *@Template()
         */
        public function delete($categoryId)

    Így adott a route azonnal a függvény fölött láthatóan, a hivatkozási név, a hozzá kellő jogkörök, és a függvény csak egy tömbbel tér vissza és azt átadja a rendszer paraméterként a delete nevű view-nak adott könyvtárban.

    VálaszTörlés
  2. Azon gondolkodtam hogy látszólag az elmúlt egy-két évben robbant ilyen gomba módon az Annotációk rendes kihasználása vagy csak eddig ezekre nem figyeltem? Java földön szerintem az előbbi. Ennek már egész elfajzott válfajai is vannak, pl. Spring Boot. Komplett webszerver és MVC három annotációval egy Main class-on :D

    VálaszTörlés
  3. István Nagy PHP-nál olyan 2009-2010 környékén jöttek rá, hogy ez jó. Akkor nagyon eldurvult a helyzet aztán normalizálódott :)

    VálaszTörlés