2014. október 18., szombat

Azért elég durva ami most megy ...

Azért elég durva ami most megy ...

http://hvg.hu/gazdasag/20141018_zarolhatjak_korrupcio_kitiltott_magyar
http://hvg.hu/gazdasag/20141018_zarolhatjak_korrupcio_kitiltott_magyar

7 megjegyzés:

  1. Én nem kis kárörömmel olvasom ezeket :D

    VálaszTörlés
  2. Gondolom ilyesmihez már elég rendesen bele kell szarni a ventilátorba.

    VálaszTörlés
  3. Én nem is értem, hogy ezeket hogy gondolják. Van ennek az egésznek valami célja? Vagy egyszerűen nem gondolkodnak?

    VálaszTörlés
  4. Lenne az a költői kérdésem, hogy miért tartja valaki az Egyesült Államokban a pénzét?
    Főleg egy nemzeti kormány tagjaként, vagy  hozzá közelállóként. Tőlünk nyugatabbra a kamat fele, harmada, ötöde a magyarnak, esetleg nem biztonságos Magyarországon tartani? Vagy nem szeretné a magyar bankrendszert gazdagítani vele, miért jár a gyereke külföldre? Most építenek éppen egy nagyszerű iskolarendszert? Vagy nem?

    Ha valaki évek óta csak a sajátjai között van, ahol mindenki nyalja a seggét, és mindenhol azt látja hogy ő győz, elképzelhető hogy elhiszi, hogy ő a faszagyerek, nem a rendszer biztosítja ezt neki, elhiszi hogy bárhol győzhet, és még azt is elhiszi esetleg, hogy az egész világon ő a legjobb! Legalábbis hosszú idő után kurva nehéz az embernek az ilyenek helyzetében tartani magát lelkileg, és mondogatni magának, hogy én is ember vagyok, halandó ...
    Magyarul és röviden, igen, nem gondolkodnak.

    VálaszTörlés
  5. "ezzel a lépéssel érzékeltette azt Németország a magyar kormánnyal, mennyire függ a magyar gazdaság a németektől, ha egy nagy autógyár 3 heti termeléskiesése is ekkora zuhanást képes előidézni az ipari termelésben"

    Olvastam egyszer egy könyvet, már nem emlékszem a címére, a lényeg, hogy azt vezette le, hogy Magyarországon mindig akkor volt szar, mikor a legnagyobb szövetségesünknek az volt, és mindig akkor volt jó, mikor a legnagyobb szövetségesünknek jól ment. Ettől kis mértékben csak lefelé tértünk el akkor, mikor valamelyik idióta kitalálta, hogy Magyarország most akkor egyedül vág bele. Na persze dilettáns módon ... mint most.

    Magyarországnak és más kis országnak kizárólag a tudásban lehetnek kiugrási és függetlenedési lehetőségei. De ennek kiépítése nyilvánvalóan nem egyezik azzal, hogy sok idióta legyen, amit irányítunk, a kormányközeli ész pedig nem feltétlen létezik, mert haveri, családi alapon dőlnek el a pozíciók, pályázatok ... szóval szellemileg hosszútávon kontraproduktív a folyamat, mint ahogy az is volt mindig.
    De mindig van aki próbálkozik, hiszen egy ország teljes leépülése egy ember életében viszonylag számottevő idő, vagyis addig elvannak a folyamat nyertesei.
    A pénzük meg a gyerekük arra az időre, ha már esetleg nem jól mennek a dolgok kimegy mondjuk az USA-ba.

    Csak hát ott meg ezt a folyamatot hozzáértők végignézték már pár százszor.

    VálaszTörlés
  6. Érdekesen alakul a dolog. Netán beválik Bede tavaszi 444-es cikkének a forgatókönyve?

    VálaszTörlés