2014. november 14., péntek

"Sajnos a Facebook nem elég.

"Sajnos a Facebook nem elég. Ezért is szeretnék egy olyan az emberek tájékozódását és a civilek önszerveződését segítő oldalt összehozni, ahol esettanulmányokat, összehasonlító elemzéseket, táblázatokat, grafikonokat tehetünk közzé – olyan információkat, amelyek révén átláthatóbbá, érthetőbbé tehetjük a jelenlegi rendszert az adófizetők számára”

http://www.origo.hu/techbazis/20141114-sajnos-a-facebook-mar-nem-eleg.html
http://www.origo.hu/techbazis/20141114-sajnos-a-facebook-mar-nem-eleg.html

3 megjegyzés:

  1. Kicsit off: A Facebook több szempontból is borzalmas rendezett tartalmak összegyűjtésére. Nincs időrend. Nincs keresés. Ezért nem értem hogy egyetemen is miért használják. (Sajnos már BME-n is, ahol hagyománya volt a rendezett tanulmányi levlistáknak.)

    VálaszTörlés
  2. Krisztián Kovács Ez egy kicsit más scope, de vannak rá jó példák, működő rendszerek, hogy mi kell ehhez (nem csak technológia, hanem pontos információ és együttműködés a hivatalok oldaláról). A Code for America nevű szervezet már csinált ilyeneket különböző önkormányzatokkal, érdemes megnézni ezt a TED előadást:
    https://www.ted.com/talks/catherine_bracy_why_good_hackers_make_good_citizens

    Én most egy ideje azon is dolgozom, hogy hogyan lehetne létrehozni a Code for All / Hungary-t, ami a fenti társaság nemzetközi szervezetén belül lenne. (Lehetne függetlenül is csinálni, de a szervezeti know-how miatt érdemes inkább velük.) Jövő héten több részlet kiderül.

    VálaszTörlés