2015. február 10., kedd

Ez jól hangzik. Egy ilyen házzal radikálisan csökkenthető a fűtés/hűtés költsége.

Ez jól hangzik. Egy ilyen házzal radikálisan csökkenthető a fűtés/hűtés költsége.

http://www.globoport.hu/29524/magyar-feltalalo-lett-hires-japanban/
http://www.globoport.hu/29524/magyar-feltalalo-lett-hires-japanban

10 megjegyzés:

  1. Nnna, jól haladnak a srácok. :)
    Off: nemrég indult a Globoport, hogy akadtál rájuk?

    VálaszTörlés
  2. Valaki FB-on megosztotta, már nemtom ki volt.

    VálaszTörlés
  3. Szia Nagyon örülök ennek a hírnek, de mivel nem Te vagy már az első aki segíteni akart az embereken,, ezért tartsd titokban , ha még élni akarsz!!!-- vagy ugy terjesszed a baráti körödben titokban!!!!-- hogy a szegény Magyarság tudjon róla,- emlékezz arra a feltalálóra aki a vízzel müködő autót feltalálta! Amerikában kilökték egy felhőcirkáló
    emeletéről

    VálaszTörlés
  4. Hogy őszinte legyek, szkeptikus vagyok. 
    Egy épület fűtése egyértelműen attól függ, mennyi hőt ad le a környezetének. Amennyit lead, pont annyi energiát kell visszavinni, hogy a hőmérséklet állandó maradjon.
    Ha egy épületnek nincs jó hőszigetelése (márpedig a víz nem kifejezett hőszigetelő anyag), akkor ott energia távozik. Számomra nem világos, ezt mi fogja pótolni. Ez a berendezés inkább energiát szállít egyik helyről a másikra. Arra talán használható, hogy nyáron meleg vizet állítsunk elő, de erre már most is vannak nagyon egyszerű és olcsó berendezések (napkollektor).

    Valaki tudna mondani egy példát, hogy mondjuk télen ez a találmány miben tud segíteni?

    VálaszTörlés
  5. Nem vagyok tudós csak egy egyszerű laikus. Az én véleményem és tapasztalatom alapján a dupla üveges ablakok a nap sütéskor képesek hőenergiát elő állítani. Ez által is emelik a tér belső hőmérsékletét. Két üveg közzé zárt folyadék, hő hatására tagul és mozogni kezd. A felvett hőt tárolja és egy részét leadja a környezetének. Így lehet fűteni a falakat átmenő csőrendszer segítségével.A felesleges hővel áram fejleszthető megfelelő rendszerrel, amitt eltárolhatunk vagy egyébb célra felhasználhatunk. Hogy ez mennyibe kerül fogalmam nincs, valószínü nem lesz olcsó.

    VálaszTörlés
  6. Árpád Erdős A két üveglap kötött a levegő a legjobb hőszigetelő. A víz az egyik legjobb hővezető. Mivel a víz mozog, mozgatható, keringtetik, ezért a hőátadás jól szabályozható, ráadásul jól tárolható vele (tartályban) a felhalmozott hő. A levegő csak szigetelne. A nem mozgatott víz meg semmit sem csinálna, kihűlne a lakás. De a mozgatott víz jól szabályozható.

    VálaszTörlés
  7. Sancho Virág Attila Viszont ezt a fajta "szabályozást" azzal is elérem, hogy a meglevő hagyományos ablakot bezárom vagy kinyitom (vagy ugyanez egy szellőztető berendezéssel).
    És még mindig nem értem, mi haszna van ennek pl. télen. Hogy lesz kisebb a fűtésszámla.

    Zoltán Hajdu Egy egyszerű ablak is "tudja azt", hogy a ráeső napfényt átengedi, egyben némileg megtöri, így befelé könnyen átengedi, kifelé pedig már nem (ezt hívják üvegház hatásnak). (Nem az ablak állítja elő az energiát, hanem a nap, az ablak csak átengedi.) Ezért érdemes az ablakokat úgy tájolni, hogy a téli napsütés rájuk essen. Ugyanakkor ez a hatás nyáron is működik, ami durván képes felforrósítani az épületek hőmérsékletét, ez ellen pedig úgy védekeznek, hogy a direkt napfény ellen árnyékolják az ablakokat (nem csak redőnnyel, de pl. ablak elé ültetett fával - nyáron árnyékol, télen a lehullott levelek miatt átengedi a fényt; vagy hosszabban kilogó eresszel - ezt ki kell számolni, hogy nyáron az eresz teljesen árnyékolja az ablakot, télen viszont az alacsonyabb nap pálya miatt beengedje).

    VálaszTörlés
  8. szóval valami szivattyúféle kütyü mozgatja a vizet a falakban?Mert különben az hamar algásodik.Mennyibe kerülne kb 100nm-es ház? Biztos klassz találmány de engem nem győzött meg a gyakorlati haszna,talán majd 100 év múlva bejön.

    VálaszTörlés
  9. Zoltán Németh Nem hiszem, hogy sima csapvízzel dolgoznak. Hónapokkal ezelőtt olvastam róla, meg is osztottam, most nem keresném meg. Akkor még éppen indultak a nagyvilágnak vele. Ott volt róla szó kicsit bővebben.

    VálaszTörlés